Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φον ντερ Λάιεν: Στην Βρετανία η πρόεδρος της Κομισιόν

Φον ντερ Λάιεν: Στην Βρετανία η πρόεδρος της Κομισιόν

H Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν επισκέπτεται σήμερα την Βρετανία προκειμένου να συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο και να διαπραγματευτεί για την συμφωνία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Στην Βρετανία βρίσκεται η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της θα συναντηθεί σήμερα με τον βασιλιά Κάρολο Γ’ κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στην Βρετανία για την ολοκλήρωση των διευθετήσεων για την Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο του Brexit.

Η πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συνομιλίες με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και «θα συναντηθεί επίσης το απόγευμα με την μεγαλειότητά του τον βασιλιά», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στο Λονδίνο, εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ δήλωσε ότι «ο βασιλιάς έχει την ευχαρίστηση να συναντά οποιονδήποτε διεθνή ηγέτη επισκέπτεται την Βρετανία και, κατά την γνώμη της κυβέρνησης, πρέπει να το κάνει».

Τι ζητά το Λονδίνο

Το ζήτημα αυτό βρίσκεται στο επίκεντρο του αδιεξόδου που αντιμετωπίζουν οι θεσμοί στην επαρχία, η οποία δεν έχει κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο εξαιτίας του μποϊκοτάζ των ενωτικών του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP), οι οποίοι θέλουν να εγκαταλειφθεί το πρωτόκολλο και οι οποίοι διαφαίνεται δύσκολο να δεχθούν οποιαδήποτε συμφωνία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Μιχόλ Μάρτιν δήλωσε ότι «έχει οικοδομηθεί εμπιστοσύνη ανάμεσα στην ομάδα της ΕΕ και αυτήν της Βρετανίας». «Ωστόσο πιστεύω ότι απομένει ακόμη δρόμος να διανύσουμε», σημείωσε σε δηλώσεις του στο ιρλανδικό δίκτυο RTE.

Το Λονδίνο ζητά κυρίως από την ΕΕ την ελάφρυνση των τελωνειακών ελέγχων ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τους οποίους επικρίνουν οι ενωτικοί. Οι Βρετανοί ζητούν επίσης ο ρόλος του Δικαστηρίου της ΕΕ, το οποίο επιβλέπει την εφαρμογή του πρωτοκόλλου, να καταργηθεί ή να μειωθεί.

Sports in

Η άνοδος του Ολυμπιακού στο Νο 47 της UEFA και τι θα γίνει αν σηκώσει την κούπα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Ολυμπιακός είναι δύο ματς μακριά από το όνειρο και μαζί του έχει λόγο να ονειρεύεται ολόκληρη η Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024