Bryan Cranston: Το «Make America Great Again» μπορεί να ερμηνευθεί ως ρατσιστικό σχόλιο
Ο γνωστός ηθοποιός εξηγεί σε συνέντευξή του όσα θα έπρεπε να αναθεωρήσουν οι ΗΠΑ
Ο πρωταγωνιστής του «Breaking Bad» Bryan Cranston σε πρόσφατη συνέντευξή του εξήγησε γιατί θεωρεί τη συνθηματική φράση του πρώην Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again» ως ρατσιστικό σχόλιο.
Αρχικά ο παρουσιαστής-δημοσιογράφος του CNN, Chris Wallace ρώτησε τον ηθοποιό για την άποψή του σχετικά με την επιρροή των media στον πολιτικό λόγο.
O Cranston απάντησε εξηγώντας πως θεωρεί ότι η αμερικανική εκπαίδευση πρέπει να εξετάσει πιο προσεκτικά τις προκαταλήψεις και τα ρατσιστικά συστήματα που οδήγησαν στην ανισότητα τις ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι η Γερμανία εξέτασε την ιστορία της όσον αφορά την εμπλοκή της στους πολέμους και την αγκάλιασε και είπε, ‘Εδώ κάναμε λάθος. Έτσι πήγε στραβά. Γι’ αυτό δεν μπορεί να πάει ξανά στραβά’», εξήγησε ο ηθοποιός.
Και συνέχισε: «Και νομίζω ότι έχουν κάνει πολύ αξιέπαινη δουλειά με αυτό. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα δεν το έχουν κάνει. Το παρουσιάζεις και λες, λοιπόν, 400 χρόνια σκλαβιάς, ναι, αλλά… προχωράμε. Όχι, ας το συζητήσουμε πραγματικά. Πως έγινε αυτό; Πώς φτάσαμε σε ένα σημείο να αντιμετωπίζουμε τους άλλους ανθρώπους ως σκλάβους;».
Ο Cranston συνέδεσε όλα τα παραπάνω με το γνωστό σύνθημα του Ντόναλντ Τραμπ «Make America Great Again» και υποστήριξε πως η φράση αυτή θα μπορούσε να «ερμηνευτεί ως ρατσιστικό σχόλιο».
«Απλώς αναρωτηθείτε, πότε ήταν υπέροχη η Αμερική για τον Αφροαμερικανό; Πότε;» είπε χαρακτηριστικά.
Actor Bryan Cranston explains why he thinks the phrase “Make America Great Again” could possibly be construed as a racist remark. pic.twitter.com/GvrICiftvp
— CNN (@CNN) February 26, 2023
- Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι δύο τελευταίες σοροί των δυτών που εγκλωβίστηκαν σε υποθαλάσσια σπηλιά
- ΕΕ καλεί Μέρκελ για να μιλήσει με τον Πούτιν
- «Ανήκει σε όλους μας»: Βίντεο-έπος της Άρσεναλ για την κατάκτηση του τίτλου με πρωταγωνιστή τον Αρσέν Βενγκέρ (vid)
- Λάβρος Ανδρουλάκης: Προσφυγή κατά Δεμίρη, «εκθέτετε τη χώρα διεθνώς» – Αδικαιολόγητη η άρνηση του Τζαβέλλα να προσέλθει
- Απώλεια κιλών: Γιατί ο σκύλος σας χάνει μύες και πώς η διατροφή συμβάλλει στην υγεία του
- «Κρύβεται» ο Τζαβέλας από τον έλεγχο της Βουλής – Η επιστολή του – Παρουσία Ανδρουλάκη η συνεδρίαση
- Έμπολα: «Μας βασανίσει» – Φόβος στην ανατολική πλευρά της Δημοκρατίας του Κονγκό, εξαπλώνεται η επιδημία
- Αγκαλιές, δάκρυα και «τρελά» πανηγύρια μετά την ισοπαλία της Σίτι – Απίθανες στιγμές στο προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 20.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hari-nandakumar-AusHcg-Sxc-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442