Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Διαδήλωσαν κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία - Θέλουν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Γερμανία: Διαδήλωσαν κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία – Θέλουν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία

Την Παρασκευή, στην πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής, πολλές διαδηλώσεις κατά του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία.

Περίπου 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο του Βερολίνου, διαδηλώνοντας υπέρ των διαπραγματεύσεων με την Ρωσία και ενάντια στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία, ένα χρόνο και μία ημέρα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Η συγκέντρωση διοργανώθηκε από την πολιτική προσωπικότητα της άκρας Αριστεράς, Ζάρα Βάγκενκνεχτ και τη φεμινίστρια Άλις Σβάρτσερ, με κεντρικό σύνθημα «Ξεσηκωθείτε για την ειρήνη».

Ωστόσο, είχε κριθεί από πολλούς αμφιλεγόμενη, καθώς συμμετείχαν στην πρωτοβουλία και προσωπικότητες του ακροδεξιού κόμματος.

Κάτω από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, η Βάγκενκνεχτ και η Σβάρτσερ πήραν τον λόγο για να καλέσουν για «διπλωματία αντί για παράδοση όπλων», μπροστά σε δέκα χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν αψηφώντας το κρύο.

«Διαπραγματευτείτε, μην κλιμακώνετε», έγραψε ένα πλακάτ που κρατούσε ένας διαδηλωτής, ενώ ένα πανό ανάμεσα στο πλήθος έγραφε «Δεν δικός μας πόλεμος».

Από τις 10 Φεβρουαρίου, η Βάγκενκνεχτ και η Σβάρτσερ έχουν επίσης ξεκινήσει μια διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών, με τίτλο «μανιφέστο για την ειρήνη», που έχει περισσότερες από 645.000 υπογραφές.

«Δεν συμμετείχαν ακροδεξιοί», λέει η αστυνομία

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας του Βερολίνου, έχουν ανακοινωθεί και άλλες διαδηλώσεις του ίδιου κινήματος, καθώς και αντιδιαδηλώσεις.

Υπό τον φόβο συγκρούσεων, η αστυνομία κινητοποίησε περίπου 1.400 αστυνομικούς. Ωστόσο, η συγκέντρωση ήταν ειρηνική και σύμφωνα με την αστυνομία δεν συμμετείχαν ακροδεξιές οργανώσεις.

Οι Αρχές είχαν απαγορεύσει σε διαδηλωτές να φορούν στρατιωτικές στολές, να κρατούν ρωσικές και σοβιετικές σημαίες, να ακούγονται ρωσικά στρατιωτικά εμβατήρια και να φέρουν ακροδεξιά σύμβολα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, εξέφρασε την αντίθεσή του στη συγκέντρωση, με ανάρτησή του στο Twitter, όπου έγραψε πως «όποιος δεν στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας, βρίσκεται στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Χθες Παρασκευή, στην πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής, πολλές διαδηλώσεις κατά του πολέμου στην Ουκρανία πραγματοποιήθηκαν στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης μιας πρωτοβουλίας, πάλι στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, η οποία φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024