Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Επεισοδιακή επίσκεψη Μακρόν σε αγροτική έκθεση - Ζήτησε «οικονομία» στο νερό

Γαλλία: Επεισοδιακή επίσκεψη Μακρόν σε αγροτική έκθεση – Ζήτησε «οικονομία» στο νερό

Ο πρόεδρος της Γαλλίας λογομάχησε με ακτιβιστή οικολόγο, καθώς ο δεύτερος δήλωσε στον Μακρόν πως δεν επιθυμεί διάλογο μαζί του.

«Οικονομία στο νερό» ζήτησε από τους πολίτες ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, με την ευκαιρία της σημερινής του (25/2) επίσκεψης στην ετήσια έκθεση αγροτικών γαλλικών προϊόντων στο Παρίσι.

Μία επίσκεψη… επεισοδιακή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Μακρόν προέβη σε δηλώσεις, αλλά και λογομάχησε με οικολόγο ακτιβιστή.

Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος, με αφορμή την ανομβρία που πλήττει τον τελευταίο καιρό την Γαλλία, τόνισε πως θα πρέπει όλοι να κάνουν ενέργειες εξοικονόμησης ύδατος, αποφεύγοντας τις σπατάλες και τις διαρροές.

Ως προς τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, ο Μακρόν κάλεσε τους διανομείς και τα σούπερ μάρκετ να μειώσουν τα περιθώρια κέρδους, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Ανέφερε επίσης πως θα συνεχιστούν ορισμένες ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα, ούτως ώστε να αντισταθμιστούν οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας.

Η λογομαχία με ακτιβιστή

Τέλος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έκθεση, ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα νεαρό Γάλλο οικολόγο ακτιβιστή, ο οποίος, φορώντας μια μπλούζα που έγραφε «Σε τι χρησιμεύεις;» και μιλώντας του σε αρκετά υψηλούς τόνους, τον κατηγόρησε πως αδιαφορεί για τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων που αφορούν στην κλιματική αλλαγή.

Ο Μακρόν επιχείρησε να απαντήσει, αλλά ο οικολόγος ακτιβιστής δεν θέλησε να τον αφήσει να μιλήσει.

Τότε, ο πρόεδρος της Γαλλίας τού είπε πως η συμπεριφορά του συνιστά μια μορφή αστικής βίας και ο ακτιβιστής του απάντησε πως δεν… επιθυμεί διάλογο.

Το συμβάν έληξε με τον Εμανουέλ Μακρόν να του λέει πως «αφού δεν επιθυμείτε τον διάλογο, καλύτερα να φύγετε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024