Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αριθμοί λένε την αλήθεια – Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης (pics)

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια – Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης (pics)

Ο Ολυμπιακός σκορπάει τρόμο σε όλη την Ευρώπη, προελαύνει στην κορυφή της Euroleague, με τις στατιστικές κατηγορίες να λένε την αλήθεια για την… αρμάδα του Μπαρτζώκα

Ο Ολυμπιακός το έκανε κι αυτό φέτος, αφού επέστρεψε δύο φορές από το -15 κόντρα στη Βαλένθια και πήρε μια ακόμη τεράστια εκτός έδρας νίκη με 92-85, γράφοντας ιστορία, καθώς έκανε το απόλυτο μέσα στην Ισπανία.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τη νίκη επί των νυχτερίδων στη «Fonteta» έκανε το 4/4 με Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπασκόνια και Βαλένθια και συνεχίζει να «τρομάζει» όλη την Ευρώπη. Η πορεία που κάνει είναι μυθική, είναι στην κορυφή, ενώ έχει φτάσει αισίως τις 7 σερί νίκες και είναι κοινά αποδεκτό πως παίζει το καλύτερο μπάσκετ στη Γηραιά Ήπειρο.

Ωστόσο, πέρα από την παραδοχή των αντιπάλων του Ολυμπιακού για το σύγχρονο και εντυπωσιακό μπάσκετ που παίζει η ομάδα του Μπαρτζώκα και οι αριθμοί λένε μεγάλες αλήθειες για το τι έχει πετύχει ο Κυπελλούχος Ελλάδας.

Μετά την ολοκλήρωση και της 25ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας, oι πρώτες θέσεις στις περισσότερες βασικές ατομικές στατιστικές κατηγορίες έχουν καταληφθεί από παίκτες του Ολυμπιακού!

Στην κορυφή με τα ατομικά στατιστικά είναι σε τρεις κατηγορίες ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος πάει… καρφί για το MVP της σεζόν, ενώ είναι σε ακόμη δύο οι Κώστας Σλούκας και ο Τόμας Γουόκαπ, με τον πρώτο να είναι και αυτός υποψήφιος για το βραβείο του πολυτιμότερου.

Ο Βεζένκοφ είναι πρώτος σκόρερ με 18,5 πόντους μέσο όρο, πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης με 23,5 και απέχει και πολύ από τον δεύτερο, ενώ είναι πρώτος και στα ριμπάουντ με 7,4 ανά ματς. Από την άλλη ο Σλούκας είναι πρώτος σε ασίστ με 6,7 ανά ματς και ο Γουόκαπ πρώτος σε κλεψίματα με 1,9 με τον Αμερικανό να είναι φαβορί για το βραβείο του αμυντικού της χρονιάς, ενώ είναι και στην 7η θέση στην κατηγορία των ασίστ.

Από εκεί και πέρα, για την ιστορία, ο καλύτερος μπλοκέρ του Ολυμπιακού είναι ο Μουσταφά Φαλ με 0.6 στην 16η θέση της λίστας, ενώ συναντάμε τον πρώτο ερυθρόλευκο… τρίποντο παίκτη στην 6η θέση (Βεζένκοφ) με 2.2

Πέρα από τα ατομικά στατιστικά μεγάλες αλήθειες λένε και τα ομαδικά με τον Ολυμπιακό να είναι στην πρώτη θέση σε τέσσερις βασικές στατιστικές κατηγορίες. Είναι πρώτος σε πόντους με 85,6 ανά ματς, είναι πρώτος στις ασίστ με 22,2, ενώ ειναι κορυφαία ομάδα και στο σύστημα αξιολόγησης με 105,4 αλλά και σε κλεψίματα με 8,1.

Για να αντιληφθεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στη Euroleague αρκεί να δει το πως λειτουργεί μέσα στο παρκέ, όμως εδώ είναι ένας λόγος παραπάνω, αφού οι στατιστικές κατηγορίες αποδεικνύουν ότι οι Πειραιώτες είναι… τρένο και φέτος.

Δείτε τα ατομικά στατιστικά 

Δείτε τα ομαδικά στατιστικά στη Euroleague

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024