Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επόμενη μέρα για τον Μήτογλου: Τι θα κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η επόμενη μέρα για τον Μήτογλου: Τι θα κάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η «καμπάνα» για την υπόθεση του ντόπινγκ στον Ντίνο Μήτογλου ήταν «βαριά», αλλά το εφέσιμο της ποινής δίνει ελπίδα στον Έλληνα ψηλό. Οι ομάδες της Euroleague παρακολουθούν τις εξελίξεις και το ίδιο κάνουν και οι «αιώνιοι».

Ο Ντίνος Μήτογλου παραμένει στον «πάγο» μετά την απόφαση για την τιμωρία του σχετικά με την υπόθεση ντόπινγκ, ωστόσο το εφέσιμο της ποινής αφήνει περιθώρια σχετικά με την επιστροφή του στη δράση και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός παρακολουθούν διακριτικά.

Θυμίζουμε πως πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες, η πειθαρχική επιτροπή της FIBA επέβαλε ποινή αποκλεισμού 2,5 ετών (32 μηνών για την ακρίβεια) από τα γήπεδα, στον Έλληνα ψηλό, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο για απαγορευμένη ουσία, πριν από έναν αγώνα της Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό, τον Μάρτιο του 2022 στο ΟΑΚΑ.

Το σημείο «κλειδί» στην ιστορία είναι το εφέσιμο (και μάλιστα διπλό) της ποινής που του έχει επιβληθεί. Αυτό σημαίνει πως ο 26χρονος φόργουορντ έχει δικαίωμα να προσφύγει σε εφέτη-αθλητικό δικαστή της παγκόσμιας ομοσπονδίας μπάσκετ, ενώ στη συνέχεια μπορεί να πάει και στο CAS που θα είναι και ο τελικός βαθμός δικαιοσύνης.

Η ποινή ισχύει από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, πράγμα που σημαίνει ότι έχει ήδη εκτίσει 11 μήνες, ενώ αν η έφεσή του είναι επιτυχής, αυτή θα πέσει στο μισό της αρχικής (δηλαδή 16 μήνες). Έχοντας εκτίσει ήδη τους 11 λοιπόν κάτι τέτοιο σημαίνει πως ο Μήτογλου θα είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί από τη νέα σεζόν.

Όπως είναι λογικό, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων της Euroleague θα στραφεί ξανά πάνω του. Μοναδικό «ψεγάδι» στην περίπτωσή του θα είναι η αγωνιστική απραξία, αλλά τα σωματικά του προσόντα και οι ικανότητές του, οι οποίες είναι γνωστές, το υπερκαλύπτουν. Ανάμεσα λοιπόν σε όσους «τσεκάρουν» την υπόθεση του Μήτογλου και παρακολουθούν τις εξελίξεις… διακριτικά, είναι και οι δύο «αιώνιοι».

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα ασχοληθεί με την περίπτωση. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως οι «πράσινοι» είχαν ήδη προσεγγίσει τον αθλητή, πριν την ανακοίνωση της ποινής του και είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες συζητήσεις. Οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους και διατηρούν άριστες σχέσεις από την πρώτη τους συνεργασία, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είναι θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν βιάζεται καθόλου. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παίζει το καλύτερο μπάσκετ αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη και οι ρόλοι που έχουν οι παίκτες στο ρόστερ είναι πολύ ξεκάθαροι. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι Πειραιώτες δεν θα ασχοληθούν καθόλου με την περίπτωση του Έλληνα παίκτη. Εξάλλου το ενδιαφέρον υπήρχε και νωρίτερα, πριν «σκάσει» η υπόθεση αλλά και μετά.

Οι δυο «αιώνιοι» γνωρίζουν πολύ καλά τις δυνατότητες του 26χρονου, ο οποίος εάν δεν είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ θα ήταν από τους πρωταγωνιστές της Αρμάνι. Ένα ακόμα «ατού» που κάνει τον Ντίνο Μήτογλου μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είναι ότι πρόκειται για γηγενή, γεγονός που σημαίνει ότι η απόκτησή του θα δυναμώσει τον ελληνικό κορμό, όποιας ομάδας καταφέρει να τον πάρει.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024