Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις και δασμούς σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις και δασμούς σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ο Μπάιντεν

Κυρώσεις σε τράπεζες και προμηθευτές αμυντικού εξοπλισμού στη Ρωσία ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ «στεφάνωσαν» την πρώτη θλιβερή επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις σε βάρος της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι κυρώσεις στοχεύουν στις τράπεζες και στους προμηθευτές αμυντικού εξοπλισμού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της Ρωσίας, γράφει το BBC.

Ειδικότερα, οι ΗΠΑ ανάφεραν ότι θέλουν να σταματήσουν αυτοί που βοηθούν τη Ρωσία να εκμεταλλεύονται «παραθυράκια» για να αποκτούν υλικά που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Η αμερικανική πλευρά κάνει λόγο για επιβολή κυρώσεων σε πρόσθετους παράγοντες που σχετίζονται με την αμυντική και τεχνολογική βιομηχανία της Ρωσίας, σημειώνει το Reuters.

Πάνω… το αλουμίνιο

«Θα αυξηθούν επίσης σημαντικά τα κόστη για το αλουμίνιο που τήκεται στη Ρωσία προκειμένου να εισέλθει στην αγορά των ΗΠΑ ώστε να αντισταθμίσει τη βλάβη που προκαλείται στην εγχώρια βιομηχανία αλουμινίου», αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Επιπλέον, ο Αμερικανός πρόεδρος προβλέπεται να υπογράψει διακηρύξεις που θα επιβάλλουν αυξήσεις στους δασμούς στα ρωσικά προϊόντα τα οποία εισάγοντα στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια κίνηση, που θα επηρεάσει τις τιμές σε περισσότερα από 100 ρωσικά μέταλλα, μεταλλεύματα και χημικά προϊόντα.

Στρατιωτική ενίσχυση

Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον αναμένεται να παράσχει επιπλέον 2 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής ενίσχυσης στο Κίεβο, με την βοήθεια αυτή, όμως, να μην περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-16, όπως είχε ζητήσει η ουκρανική πλευρά.

Όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία, το Πεντάγωνο τονίζει πως η επιπρόσθετη βοήθεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για πυραυλικά συστήματα και διάφορους τύπους drone.

Σημειώνεται ότι ο οπλισμός αυτός θα χρηματοδοτηθεί από το ταμείο «Πρωτοβουλία Αρωγής για την Ασφάλεια της Ουκρανίας», που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να προμηθεύεται όπλα από τη βιομηχανία, αντί να αξιοποιεί τα αποθέματα όπλων των ΗΠΑ.

Και η Μολδαβία

Σύμφωνα με το BBC, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν επίσης βοήθεια 550εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία και τη γειτονική της Μολδαβία προκειμένου να ενδυναμώσουν τις ενεργειακές τους υποδομές.

Ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας για όσο χρειάζεται και ότι η Ρωσία θα λογοδοτήσει για τον επιθετικό αυτό πόλεμο.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024