Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ο άγνωστος που αφήνει τη σακούλα στο ρωσικό προξενείο - Βίντεο ντοκουμέντο

Θεσσαλονίκη: Ο άγνωστος που αφήνει τη σακούλα στο ρωσικό προξενείο – Βίντεο ντοκουμέντο

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις κινήσεις του νεαρού άνδρα που πλησιάζει ατάραχος και με σταθερά βήματα την είσοδο του προξενείου από την οδό Μητροπόλεως.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που άγνωστος άνδρας πλησιάζει το προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας το απόγευμα της Παρασκευής επί της οδού Δημοσθένους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και αφήνει τη μαύρη σακούλα σκουπιδιών.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε η Voria.gr, ο άνδρας, φορώντας μία μαύρη ζακέτα και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ, πλησιάζει ατάραχος και με σταθερά βήματα την είσοδο του προξενείου από την οδό Μητροπόλεως.

Τότε, ο άνδρας -που μοιάζει νεαρός- αφήνει τη μαύρη σακούλα στην είσοδο του ρωσικού προξενείου και συνεχίζει με το ίδιο αργό ρυθμό να κατηφορίζει τη Δημοσθένους, δίχως καν να γυρίσει να κοιτάξει πίσω του ή γύρω του.

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, μία αστυνομικός του προξενείου αντελήφθη την ύπαρξη του υπόπτου αντικειμένου και κάλεσε άμεσα τις Αρχές, εμφανώς ταραγμένη.

Σε δεύτερο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας απεικονίζεται η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης από πυροτεχνουργό της ΕΛΑΣ από το ΤΕΕΜ, που έγινε από απόσταση.

Σημειώνεται πως επάνω στη σακούλα ήταν τοποθετημένο ένα χαρτί όπου αναγραφόταν «Russkiy mir» (Русский мир), δηλαδή «Ρωσικός Κόσμος» ή αλλιώς «Ρωσική Ειρήνη» στη ρωσική γλώσσα, ενώ, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, εκκενώθηκαν και αποκλείστηκαν δρόμοι πέριξ του προξενείου, η οδός Μητροπόλεως από την Κομνηνών έως και την πλατεία Αριστοτέλους για πεζούς και οχήματα, αλλά και τα καταστήματα σε μεγάλη ακτίνα περιμετρικά του προξενείου.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024