Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κόσμος «διψάει» για μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Ο κόσμος «διψάει» για μεγάλα αθλητικά γεγονότα

Η παρουσία μεγάλων αθλητών σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την ποιότητα αποτελούν εγγύηση για να βλέπουμε γεμάτους αθλητικούς χώρους

Σε μια τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση – όπου περιλάμβανε μάλιστα κόντρα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού – ο κόσμος αγκάλιασε το πρότζεκτ εμπιστευόμενος και τα μέτρα ασφαλείας που ίσχυσαν κατά τη διάρκεια του Final Eight του κυπέλλου μπάσκετ.

Έτσι όσοι βρέθηκαν στην Κρήτη με αφορμή το πρώτο Final Eight  στην ιστορία παρακολούθησαν ένα ακόμα ντέρμπι «αιωνίων» σε απόλυτα κόσμιο επίπεδο με φίλους και των δύο ομάδων ανακατεμένους και αγκαλιασμένους σε κάποιες περιπτώσεις (όπου ήταν κοινή παρέα).

Το ίδιο είχε  γίνει και τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια του σούπερ κάπ, αλλά και πέρυσι το Φεβρουάριο και πάλι στην Κρήτη στο φάιναλ φορ τότε του κυπέλλου.

Μπορεί να μην έγινε sold out (είχαν τυπωθεί 4800 εισιτήρια) αλλά βρέθηκε πολύς κόσμος (4000 στον ημιτελικό και άλλοι τόσοι περίπου στον τελικό) στο κλειστό στα «Δύο Αοράκια» μεταξύ των οποίων και οικογένειες με παιδιά αφού το υπερσύγχρονο γήπεδο έχει παροχές, και φυσικά ανθρώπινες τουαλέτες, κυλικεία και χώρους πάρκινγκ.

Πριν λίγες μέρες στο ΟΑΚΑ είχε  γίνει ακόμα μεγαλύτερη κοσμοσυρροή στους αγώνες της εθνικής μας ομάδας τένις για το Ντέηβις Κάπ.

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά και μάλιστα λίγες μέρες μετά την συμμετοχή του στον τελικό του Αυστραλιανού Οπεν λειτούργησε ως κράχτης. Συνολικά 28.000 θεατές παρέλασαν (παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες) εκείνο το Σαββατοκύριακο από το Ολυμπιακό Αθλητικό  Κέντρο Αμαρουσίου δημιουργώντας ευχάριστη έκπληξη  και στον ίδιο τον πρωταθλητή μας αλλά και στους άλλους Έλληνες  αθλητές.

Με την πολύτιμη βοήθεια του Στέφανου Τσιτσιπά η εθνική μας ομάδα προβιβάστηκε στο World Group I, δηλαδή στην Α’ Κατηγορία του Davis Cup, για πρώτη φορά έπειτα από 19 χρόνια και γνώρισε την αποθέωση. Εδώ ακόμα περισσότερες οι οικογένειες με παιδιά.

Sold-out παιχνίδια τένις στην Ελλάδα, σε αρένα με τόσο μεγάλη χωρητικότητα, είναι κάτι το πρωτοφανές.

Τον δε περασμένο Σεπτέμβριο σείστηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΟΑΚΑ, από την παρουσία 60.000 και πλέον θεατών που βρέθηκαν εκεί από νωρίς για να παρακολουθήσουν την ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις που αναβιώνει και πάλι στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό.

Όλα αυτά και στην εποχή μετά την πανδημία (ο κορονοϊός υπάρχει πάντα και θέλει προσοχή, απλά με τον εμβολιασμό ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού τα πράγματα είναι καλύτερα) δείχνουν την μεγάλη επιθυμία του κόσμο να βρεθεί σε αθλητικά γεγονότα στην πατρίδα μας και ιδιαίτερα εκεί όπου μπορούν να πάνε ασφαλείς και με σχετικές ανέσεις στο γήπεδο, οικογένειες με γονείς και παιδιά.

Τον Αύγουστο (στις 16) σε ένα από τα κορυφαία και ασφαλέστερα ελληνικά γήπεδα, το Γεώργιος Καραϊσκάκης η ΟΥΕΦΑ θα διοργανώσει τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Κάπ και είναι δεδομένο ότι παρά το γεγονός ότι πέφτει μέσα στον 15αύγουστο ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο για να δει από κοντά δύο πολύ μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, αυτές που θα έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λίγκ και το Γιουρόπα Λίγκ τον ερχόμενο Μαϊο.

Το συμπέρασμα είναι ότι αποτελεί μονόδρομο πλέον για ομάδες, ομοσπονδίες και πολιτεία να επιδιώκουν να οργανώνουν διοργανώσεις με ασφάλεια και ανθρώπινες συνθήκες στους αγωνιστικούς χώρους καθώς ο κόσμος (και την Ελλάδας) διψάει για να δει από κοντά μεγάλα αθλητικά γεγονότα, σημαντικούς αθλητές Ελληνες και ξένους και είναι  η ευκαιρία αυτό να το εκμεταλλευτούν όλοι οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να βλέπουμε τέτοιες εικόνες πιο συχνά.

Το έχουμε ανάγκη ως άνθρωποι, αλλά και ως χώρα γενικότερα και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη χρυσή ευκαιρία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024