Κύπρος: Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Τατάρ
Όπως δήλωσαν, τόσο ο κ. Χριστοδουλίδης όσο και ο Ερσίν Τατάρ, η συνάντηση πήγε πολύ καλά.
Την πρώτη του συνάντηση μετά την εκλογή του ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και προτού αναλάβει επισήμως καθήκοντα είχε σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.
Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στην οικία του ειδικού αντιπροσώπου του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, που βρίσκεται στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας, το οποίο τελεί υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το τέλος της συνάντησης, τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρουν:
«Σήμερα ο Ερσίν Τατάρ και ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκαν για πρώτη φορά υπό την αιγίδα του αναπληρωτή ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα για την Κύπρο, κ. Κόλιν Στιούαρτ. Είχαν μια άτυπη συζήτηση που ήταν ανοιχτή και εποικοδομητική. Ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Τατάρ αναφέρθηκαν σε διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων καταστροφικών σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία που στοίχισαν χιλιάδες ζωές, ανάμεσά τους Τουρκοκύπριους, και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους για τα θύματα και τις οικογένειές τους».
Όπως δήλωσαν, τόσο ο κ. Χριστοδουλίδης όσο και ο Ερσίν Τατάρ, η συνάντηση πήγε πολύ καλά, ενώ αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο κ. Στιούαρτ.
Σε δηλώσεις του πριν από την αναχώρησή του για το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε:
«Δεν είμαι εδώ για να παίξω οποιοδήποτε παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Με ενδιαφέρει η ουσία, με ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα, με ενδιαφέρει να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι τίποτε άλλο από το σπάσιμο του αδιεξόδου».
Πρόσθεσε πως αυτός «δεν είναι εύκολος στόχος. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα δεδομένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε αυτή την προσπάθεια. Δεν επιθυμεί κανένας περισσότερο από εμάς να επαναρχίσει ο διάλογος και να πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού μέσα στο πλαίσιο του συμφωνημένου πλαισίου».
Ο κ. Χριστοδουλίδης συνοδευόταν από τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς Μενέλαο Μενελάου και τη Μαριλένα Ραουνά, η οποία θα αναλάβει καθήκοντα διευθύντριας του Διπλωματικού του Γραφείου. Τον Τ/κ ηγέτη συνόδευσε ο διαπραγματευτής του Εργκιούν Ολγκιούν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε ποιες περιοχές ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι πολύ υψηλός σήμερα
- Εννέα φράσεις που «φωνάζουν» χαμηλό EQ
- Επεκτείνονται οι επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν που ανταποδίδει – «Σε στρατηγικό αδιέξοδο» ο Τραμπ, τι επιδιώκει
- Δύο ακόμα συνταγές για σπιτικό παγωτό
- ΠΟΥ: Νέες οδηγίες πρόληψης και καθυστέρησης της άνοιας
- Λιονέλ Μέσι: Ο παίκτης του αιώνα – Όλα τα ρεκόρ (pics, vids)
- Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Ολοκληρώνεται σήμερα η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων
- Φωτιά σε επιχείρηση στο Μενίδι – Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442