Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ιωνία: Το προφίλ των δραστών του φονικού - Μέλη της συμμορίας «παίζουν» σε βίντεο προώθησης του κλαμπ

Νέα Ιωνία: Το προφίλ των δραστών του φονικού – Μέλη της συμμορίας «παίζουν» σε βίντεο προώθησης του κλαμπ

Η ομάδα L, εμπλέκεται σε προστασίες νυχτερινών κέντρων, σε εμπορία ναρκωτικών και εκβιασμούς ενώ κάποια από τα μέλη της συμμορίας έκαναν τους σωματοφύλακες σε γνωστούς Έλληνες τράπερ.

Στα ίχνη των σκληρών κακοποιών που πυροβόλησαν στην γεμάτη κόσμο καφετέρια στη Νέα Ιωνία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης -με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 39χρονος, που απλώς ήταν εκεί, για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου, βρίσκεται η αστυνομία.

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 4 από τους 7 εμπλεκόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι  μέλη μιας πολύ σκληρής συμμορίας με δράση στο κέντρο της Αθήνας και κομμάτι τις αλβανικής μαφίας που στους κόλπους της τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος. Έχουν ποινικό παρελθόν καθώς ελέγχουν οίκους ανοχής αλλά και ναρκωτικά. Φέρονται να έχουν ως αρχηγείο τους γνωστό κλαμπ στα Σεπόλια και κάποιοι από αυτούς έχουν εργαστεί ως σωματοφύλακες σε γνωστούς τράπερς σε όλη την Ελλάδα.

Το προφίλ των δραστών

Οι δράστες φαίνεται πως απασχολούν τις αρχές από το 2020, ενώ ένας από αυτούς κατηγορείται σε υπόθεση που είχε φυλακισμένη στο σπίτι του μία κοπέλα.

Σύμφωνα με το MEGA, ο συγκεκριμένος που κατηγορείται και για το φονικό στη Νέα Ιωνία, είχε φυλακισμένη την κοπέλα και την εξέδιδε για 150 ευρώ κάθε φορά. Μάλιστα την υποχρέωνε να βρίσκεται με «πελάτες» 4 και 5 φορές την ημέρα. Η αστυνομία ωστόσο τον είχε αφήσει και κυκλοφορούσε ελεύθερος.

 Το μαύρο τζιπ «δείχνει» τους δράστες

Αναφορικά με το πανάκριβο μαύρο τζιπ που βρέθηκε έξω από την καφετέρια και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, φαίνεται πως είναι νοικιασμένο αλλά από μια εταιρεία φάντασμα. Οι δράστες εγκατέλειψαν το τζιπ κατά τη φυγή τους μετά το φονικό.

Είχαν μάλιστα έρθει στην καφετέρια με δικά τους αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και ένα  ασημί πολυτελές αμάξι, το οποίο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Γκύζη και το περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί.

Μέλη της συμμορίας σε promo βίντεο του κλαμπ – αρχηγείου τους

Σε εικόνες από βίντεο που είχε τραβηχτεί παλιότερα για την προώθηση του κλαμπ, που δημοσιεύει το newsit, φαίνονται μέλη της συμμορίας, αλλά και το μαύρο SUV αυτοκίνητο που εντοπίστηκε μετά τη διαφυγή τους από την καφετέρια στην Νέα Ιωνία, όπως και ένα ακόμα όχημα.

Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας είναι αλλοδαπός και ο γιος του είναι ο 16χρονος που μαχαιρώθηκε από συμμορία ανηλίκων στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση ενώ έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

Η ομάδα L

Η ομάδα των σκληρών κακοποιών, η ομάδα «L» έχει τατουάζ το εν λόγω γράμμα στο μπράτσο, φοράνε δαχτυλίδια σε όλα τα δάχτυλα και χοντρές καδένες στον λαιμό.

Το “L” που έχει ως όνομα η συμμορία είναι το πρώτο όνομα κάποιων λέξεων. Είναι μία ομάδα που προσδιορίζεται από την αστυνομία από το όνομα ενός νυχτερινού κέντρου στα Σεπόλια. Είναι μία ομάδα περίπου 15 ατόμων, αλλοδαπών, με ποινικό παρελθόν, ναρκωτικά, εκβιάσεις, σωματεμπορίες. Οι 4-5 εξ αυτών είναι οι πιο δραστήριοι και έχουν επαφές με αλλοδαπούς κρατούμενους σε φυλακές της χώρας».

Είναι μία δράση που έχει επιβεβαιωθεί εδώ και 1,5 χρόνο από την ΕΛΑΣ, από το τμήμα εκβιαστών και το οργανωμένο έγκλημα. Ήταν σε κλοιό παρακολούθησης αλλά δεν είχαν υπάρξει κάποιες συνολικές έρευνες από την Ασφάλεια Αττικής, γιατί κατηγορούνται για κάποια αδικήματα αποσπασματικά. Hταν και σωματοφύλακες σε κάποιους τράπερς και συμμετείχαν σε επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό σε μουσικές εκδηλώσεις.

Πόλεμος συμμοριών

Σύμφωνα με το newsit, οι δράστες πήγαν στην καφετέρια στην Νέα Ιωνία για να πάρουν χρήματα για προστασία. Ωστόσο, το εν λόγω μαγαζί φέρεται να πληρώνει άλλο άτομο, το οποίο βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού.

Όταν οι «άνθρωποι» του έμαθαν πως στο μαγαζί που ελέγχουν, πήγαν άλλοι να πάρουν λεφτά, έσπευσαν στο σημείο και άρχισε ο καβγάς μεταξύ των δύο συμμοριών Αλβανών. Τότε, ένας από αυτούς έβγαλε πιστόλι, πυροβόλησε και έχασε τη ζωή του ο 39χρονος υδραυλικός που απλώς ήταν θαμώνας και δεν είχε καμία σχέση μαζί τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε παρελθόν μεταξύ των δύο συμμοριών και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο, όπου αρχικά είχαν συμφωνήσει ότι δεν θα μπαίνει ο ένας στα λημέρια του άλλου, αλλά στη συνέχεια αυτό δεν τηρήθηκε.

Αναζητούνται ακόμα τρεις

Οι Αρχές, αναζητούν τρία ακόμα άτομα ώστε να ταυτοποιηθούν και να συλληφθούν όλοι τους καθώς υπάρχει ο φόβος κάποιοι να επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία.

Παράλληλα εξετάζονται και οι κάλυκες για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες επιθέσεις.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024