Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Κρατάμε τις θέσεις μας παρά τις ρωσικές επιθέσεις, λέει ο Ζελένσκι

Ουκρανία: Κρατάμε τις θέσεις μας παρά τις ρωσικές επιθέσεις, λέει ο Ζελένσκι

Παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, οι ουκρανικές δυνάμεις κρατάνε τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή του ανατολικού μετώπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις που μάχονται στην πρώτη γραμμή του ανατολικού μετώπου διατηρούν τις θέσεις τους παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται από τις αδιάκοπες επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων, είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από Ukrainian Presidential Press Service/via Reuters) σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αργά το βράδυ της Τρίτης.

«Τεράστιες απώλειες» των Ρώσων

«Είναι πολύ σημαντικό ότι παρά τη μεγάλη πίεση που δέχονται οι δυνάμεις μας, η πρώτη γραμμή δεν έχει υποστεί καμία αλλαγή», ανέφερε.

Ο ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υποστεί «τεράστιες απώλειες» κατά τις επιθέσεις που εξαπολύουν στις περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις εδώ και μήνες.

Ενδεχόμενη κατάληψη της Μπαχμούτ θα άνοιγε στις δυνάμεις της Μόσχας τον δρόμο προς το Κραματόρσκ, μεγάλο βιομηχανικό κέντρο στην περιφέρεια Ντονέτσκ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αυξάνονται οι νεκροί άμαχοι

Πάνω από 8.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία σχεδόν πριν ένα χρόνο, δήλωσε χθες Τρίτη η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο νέος απολογισμός αποτελεί σημαντική ανοδική αναθεώρηση από την προηγούμενη καταμέτρηση των 7.199 νεκρών από την αρχή της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.

Η αποστολή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που έχει δεκάδες παρατηρητές στη χώρα, δήλωσε ότι αναμένει ο πραγματικός απολογισμός να είναι «σημαντικά υψηλότερος» από την επίσημη καταμέτρηση καθώς η διαδικασία επιβεβαίωσης των απωλειών συνεχίζεται.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024