Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η μετάλλαξη του Ραζβάν Λουτσέσκου 

Η μετάλλαξη του Ραζβάν Λουτσέσκου 

Εχει ενδιαφέρον αυτή η μάλλον διαφορετική προσέγγιση που κάνει ο Λουτσέσκου στα ενδότερα της ομάδας. 

Όλα κι όλα. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δύσκολα αποχωρίζεται βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Δεν το έκανε νωρίτερα, δύσκολα θα τον δούμε να αλλάζει …φορεσιά τώρα που τα χρόνια περνούν. Εκρηκτικός στη συμπεριφορά και συχνά πυκνά εμπρηστικός σε επίπεδο δηλώσεων, πάντα δείχνει έτοιμος να βάλει με μια του ατάκα φωτιά. Για τη διαιτησία που τον αδικεί. Για τις «ομάδες του κέντρου» που εννοούνται. Για τον τίτλο «που μου έκλεψαν».

Και πολλά άλλα, σαφώς γνωστά και άλλωστε αυτή την κασέτα την ακούμε όλοι χρόνια. Μια αμυντική τακτική για τον ίδιο κι ας μοιάζει πως βγαίνει στην επίθεση. Ουσιαστικά φυλά τα νώτα του και δεν δέχεται την κριτική. Μπορεί και να αδικεί τον εαυτό του ο Ρουμάνος προπονητής. Ποιος ξέρει…

Ωστόσο, οι προσεκτικοί παρατηρητές των πεπραγμένων του, μάλλον καταλήγουν στο συμπέρασμα πως αυτή τη σεζόν βλέπουμε έναν «άλλο Λουτσέσκου» σε επίπεδο διαχείρισης του ρόστερ του ΠΑΟΚ. Τι εννοεί ο …ποιητής;

Εως πριν από λίγα χρόνια, άπαντες επέμεναν πως ο Ραζβάν κινείται με ασφάλεια και σιγουριά. Δεν ρίσκαρε. Δύσκολα έδινε χώρο στους νέους, άφηνε το …ταλέντο στον πάγκο και την εξέδρα. Το αγνοούσε. Με ποιους πανηγύρισε τον τίτλο του ’19; Με τον Βιεϊρίνια που ήταν τότε 33 χρόνων. Ιδια ηλικία είχε και ο Μάτος. Ο Σάκχοφ και ο Μπίσεσβαρ, στα 31 τους βρίσκονταν. Οι δε Κρέσπο και Βαρέλα, το δίδυμο της άμυνας των τεσσάρων Κυπέλλων, ολοκλήρωσε έναν κύκλο το 2019 και ήταν αμφότεροι 32 ετών. Με όπλο την εμπειρία  προχωρούσε ο παμπόνηρος Ρουμάνος.

Ποιους εμπιστεύεται τώρα ο προπονητής; Λες και έχει κάνει στροφή 180 μοιρών! Όχι πως δεν θέλει αυτούς που πατάνε τα πρώτα …-άντα, είναι αδύνατο όμως να μην προσέξεις ότι «βγάζει» ποδοσφαιριστές.

Με άλλα λόγια, ταλαντούχοι εξελίσσονται στα δικά του χέρια και αυτό είναι ένα συν για τη θητεία του στον ΠΑΟΚ. Εχουμε και λέμε: ο Λύρατζης και ο Τσαούσης έχουν  μπει στα πιτς, κατέγραψαν όμως στην αρχή της περιόδου μεγάλο αριθμό συμμετοχών και είναι στα 23 τους χρόνια. Ο Κοτάρσκι, από τους καλύτερους «κίπερ» της Λίγκας, δίνει ασφάλεια στα μετόπισθεν και είναι κι αυτός 23 ετών.

Ο Κουλιεράκης, ακόμη μικρότερος κι όμως έφτασε μέχρι την εθνική ομάδα. Δίπλα στον πολύπειρο Ινγκασον μαθαίνει ο Ελληνας στόπερ πολλά και ο Λουτσέσκου αντιλαμβάνεται πως τον δικαιώνει ο πιτσιρικάς. Οσον αφορά στον Κωνσταντέλια, ας μην ειπωθεί κάτι παραπάνω. Τα βλέπει όλα ο κόσμος! Ο κόουτς του έδωσε χώρο και τον έριξε στα βαθιά- να μην του πιστώσουμε, αλήθεια;

Κάπως έτσι, μετά μια έκδοση του ΠΑΟΚ που έφερε την ετικέτα «σύνολο με πολλά χρόνια στην πλάτη», βλέπουμε τώρα μια ομάδα με αρκετά φρέσκα πρόσωπα. Δεν γνωρίζει κάποιος πού θα φτάσει και αν οδηγηθήκαμε εδώ επειδή το μπάτζετ το έριξαν αρκετά στην Τούμπα. Το βέβαιο είναι πως έχει ενδιαφέρον αυτή η μάλλον διαφορετική προσέγγιση που κάνει ο Λουτσέσκου στα ενδότερα της ομάδας.

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024