Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
1,5 εκατ. Eυρώ σε 22 Δήμους για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

1,5 εκατ. Eυρώ σε 22 Δήμους για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ θα διατεθεί σε 22 Δήμους όλης της χώρας προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Νέες αποφάσεις χρηματοδότησης, συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ για 22 Δήμους της Χώρας (βλ. Πίνακα παρακάτω), υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς – Εξοπλισμός για την υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του άρθρου 10 του ν. 4830/2021 (Α΄169) «Νέο πλαίσιο για την ευζωία ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα «Άργος» και λοιπές διατάξεις», του προγράμματος «ΦιλόΔημος II».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ενισχύουμε τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες υποδομές και να ανταποκριθούν στις νέες σχετικές αρμοδιότητες που έχουν αναλάβει για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Με το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα « Άργος», σε συνδυασμό με την πάγια ετήσια χρηματοδότηση των Δήμων που ανέρχεται για το τρέχον έτος σε 5 εκατ. ευρώ, διαθέτουμε συνολικά περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους, έναντι των μόλις 600.000 ευρώ που προέβλεπε το προηγούμενο πλαίσιο.

Γιατί, για εμάς, δεν νοείται μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς τη μεταφορά και των απαραίτητων πόρων».

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Εσωτερικών

 Πριν λίγο καιρό ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου είχε δηλώσει για το θέμα αυτό:

«Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “Άργος”, σε συνδυασμό με την πάγια ετήσια χρηματοδότηση των Δήμων, φέτος έχει διευκολύνει τους Δήμους στο δύσκολο έργο τους να ανταποκριθούν σε μια αρμοδιότητα κι ευθύνη, που μας μεταβιβάστηκε με πρόχειρο τρόπο.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό αναδεικνύεται πόσο ανεπαρκής ήταν κατά τα προηγούμενα χρόνια η χρηματοδότηση μας για τον ίδιο σκοπό από το κεντρικό κράτος, σε σχέση με το μέγεθος των αναγκών και των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει οι Δήμοι.

Επιτέλους φαίνεται, ότι από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με το πρόγραμμα Άργος, γίνεται μια νέα αρχή στο ζήτημα της χρηματοδότησης για την κάλυψη των δαπανών όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς, αφού δεν νοείται μεταφορά αρμοδιοτήτων κι ευθυνών στην αυτοδιοίκηση, χωρίς τη μεταφορά και των αναγκαίων οικονομικών πόρων.

Αυτό που απομένει να λυθεί θεσμικά είναι το ζήτημα των ευθυνών που καλούμαστε να αναλάβουμε για τα αδέσποτα των πόλεών μας, τις οποίες αντικειμενικά δεν μπορούμε να έχουμε. Είναι παράλογο να θεωρούνται «ιδιοκτήτες» κάθε αδέσποτου ζώου που κυκλοφορεί στα όρια του δήμου του, ο Δήμαρχος η ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Σε αυτόν τον παραλογισμό πρέπει να μπει τέλος.

Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, στην κατεύθυνση των θέσεων που έχει υποβάλλει η ΚΕΔΕ, αποτελεί προτεραιότητα».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024