Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ήσυχες» πόλεις για ψυχική υγεία, θέλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου

«Ήσυχες» πόλεις για ψυχική υγεία, θέλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου

Μιλώντας στο 1ο Wellbeingr Forum, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε πως οι πόλεις πρέπει να γίνουν φιλικές προς τον άνθρωπο, ήσυχες με πολλούς ελεύθερους δημόσιους χώρους.

Δράσεις για τις πόλεις του παρόντος και του μέλλοντος σε σχέση με την ψυχική υγεία, ανέπτυξε σε πρόσφατο συνέδριο ο Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στο «1ου Wellbeingr Forum – Η ψυχική υγεία στο επίκεντρο των διεθνών αναπτυξιακών στρατηγικών», που διοργάνωσε η Wellbeingr ΑΜΚΕ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε τα θέματα που αφορούν σε πόλεις με βελτιωμένες παροχές, πραγματικά ανθρώπινες.

Εξάλλου, το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου 2022), οπότε ο κ. Παπαστεργίου μίλησε στην ενότητα «Ψυχική Υγεία και Αστικό Περιβάλλον: Σχεδιάζοντας Βιώσιμες Πόλεις για Ευτυχισμένους Πολίτες».
Επομένως, εστίασε στην ανάγκη:

– να υπάρξει πρόνοια και σχεδιασμός για την πόλη που θέλουμε

– να αναπτυχθούν και υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις, που να εστιάζουν σε μια πόλη ήσυχη, ανοιχτή, με χώρους για το παιδί, με ποιότητα ζωής, με πάρκα, με αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους/ες, με υποδομές πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας, με συμβολή στη στήριξη των δημόσιων δομών, με σχολεία και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης πραγματικά φιλόξενες, με βελτιώσεις στα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους, με έργα για τη βελτίωση των υποδομών.

Επίσης, υπενθύμισε τη μορφή των πόλεων στη διάρκεια της πανδημίας και το πόσα έχουμε διδαχθεί από τον ρόλο των διαμορφωμένων αστικών περιοχών σε περιόδους παρόμοιων κρίσεων.

Οι πόλεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ειδικότερα, σχεδιάζουν να εφαρμόσουν στρατηγικές και να λάβουν μέτρα που θα υποστηρίζουν την βιωσιμότητα, την ανθεκτικότητα, την προαγωγή της υγείας και της ευημερίας στις τοπικές κοινωνίες.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024