Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Τουρκία: Με 24 άδεια θρανία άρχισε το μάθημα στο κολέγιο Αμμοχώστου

Σεισμός στην Τουρκία: Με 24 άδεια θρανία άρχισε το μάθημα στο κολέγιο Αμμοχώστου

Οι φωτογραφίες των 24 παιδιών που απάρτιζαν την ομάδα βόλεϊ του επαγγελματικού κολεγίου Αμμοχώστου τοποθετήθηκαν στα... ερείπια του ξενοδοχείου όπου έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία.

«Σήμερα το κουδούνι χτύπησε, είναι μια από τις πιο δύσκολες μέρες για το σχολείο» δήλωσε ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου, που βρέθηκε χθες Δευτέρα το πρωί στο επαγγελματικό κολέγιο Αμμοχώστου για την έναρξη της δεύτερης εκπαιδευτικής περιόδου, μετά τις χειμερινές σχολικές διακοπές που επεκτάθηκαν κατά 4 ημέρες λόγω των σεισμών στην Τουρκία.

Αναδύονται… από τα χαλάσματα

Στο επαγγελματικό κολέγιο της κατεχόμενης Αμμοχώστου τοποθετήθηκε χθες ένα μεγάλο κάδρο με το σκίτσο του ιρανού σκιτσογράφου, Alireza Pakde, (φωτογραφία, κάτω) που απεικονίζει δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι ν’ αναδύονται πηδώντας από τα χαλάσματα του ξενοδοχείου για να χτυπήσουν μια μπάλα του βόλεϊ που σχηματίζει το φεγγάρι στον νυχτερινό ουρανό.

Στα ερείπια του ξενοδοχείου είναι τοποθετημένες οι φωτογραφίες των 24 παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, που απάρτιζαν την ομάδα βόλεϊ του σχολείου και των 5 εκπαιδευτικών – προπονητών και συνοδών – που είχε πάει στο Αντίγιαμαν της Τουρκίας για το σχολικό πρωτάθλημα.


Φωτογραφία από yeniduzen.com

Στην επαγγελματική και πολιτική του ζωή, είπε ο κ. Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, έχει περάσει δύσκολες στιγμές, η σημερινή ημέρα όμως είναι η πιο δύσκολη απ’ όλες.

«Η ανάμνηση των αγγέλων πρωταθλητών μας θα μείνει στις καρδιές μας όσο ζούμε», ανέφερε. Θα κάνουν, συνέχισε, ό,τι περνά από το χέρι τους για να θυμίζουν σ’ όλους τις επιτυχίες και τα ονόματα αυτής της ομάδας και της αποστολής.

Μνημείο των «αγγέλων πρωταθλητών»

«Ηρθατε σ’ αυτό το σχολείο μετά από πολύ αγώνα. Είναι αυτός ο αγώνας που σας κάνει να ξεχωρίζετε με ακαδημαϊκές, αθλητικές και πολιτιστικές επιτυχίες. Θα συνεχίσετε αυτόν τον αγώνα και θα πάτε τη σημαία που κληρονομήσατε από τους φίλους σας ακόμη πιο ψηλά», πρόσθεσε.

Ο ιδιοκτήτης του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή, Ιρφάτ Σουάτ Γκιουνσέλ ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αρχίσει η υλοποίηση του γλυπτού για το μνημείο των «αγγέλων πρωταθλητών» από το εργαστήρι καλών τεχνών στην «πανεπιστημιούπολη», στην εντός των τειχών κατεχόμενη Λευκωσία.

Περίπου 52.000 μαθητές και 6.000 εκπαιδευτικοί επανήλθαν χθες στα θρανία. Περίπου 25.000 μαθητές φοιτούν σε 127 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, περίπου 23.000 μαθητές σε 49 σχολεία της γενικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περίπου 4.000 μαθητές σε 12 σχολεία που υπάγονται στην επαγγελματική τεχνική εκπαίδευση και περίπου 400 μαθητές στο κέντρο δια βίου εκπαίδευσης Taner Akcan.

Πηγή: politis.com.cy

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024