Β. Κορέα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κάλεσε τη Βόρεια Κορέα να «συμμορφωθεί προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της», μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγιάνγκ.
Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Tiksa Negeri), καταδίκασε τη νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από τη Βόρεια Κορέα το Σαββατοκύριακο, καλώντας την Πιονγιάνγκ να σταματήσει τις «προκλητικές ενέργειες», τονίζει δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή από τον εκπρόσωπό του.
«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει την εκτόξευση, για ακόμη μια φορά, βαλλιστικού πυραύλου με διηπειρωτική εμβέλεια» από τη Βόρεια Κορέα, καλώντας τη να «συμμορφωθεί προς τις διεθνείς υποχρεώσεις της», σημείωσε ο εκπρόσωπός του, Στεφάν Ντουζαρίκ, στο λακωνικό κείμενο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ισχυρή απάντηση
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε το Σάββατο (18/02) βαλλιστικό πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς στη θάλασσα ανοιχτά των ανατολικών ακτών της, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε για ισχυρή απάντηση στα επικείμενα στρατιωτικά γυμνάσια ΗΠΑ-Νότιας Κορέας.
Οι ιαπωνικές αρχές δήλωσαν πως ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της Ιαπωνίας μία και πλέον ώρα μετά την εκτόξευσή του, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτός ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πυραύλους της Βόρειας Κορέας.
Η πρώτη εκτόξευση πυραύλου από την 1η Ιανουαρίου γίνεται αφού η Πιονγιάνγκ απείλησε την προηγούμενη Παρασκευή με μια «άνευ προηγουμένου, επίμονη, ισχυρή απάντηση», καθώς η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για ετήσια στρατιωτικά γυμνάσια στο πλαίσιο των προσπαθειών αποτροπής της αυξανόμενης πυρηνικής και πυραυλικής απειλής της Βόρειας Κορέας.
- Ρατσισμός, fake news και χορός YMCA: Στην τελευταία του ομιλία ο Τραμπ επιστρέφει στις προεκλογικές του τακτικές
- Daikin Altherma 4 H: Η αντλία θερμότητας νέας γενιάς που αναβαθμίζει τον χώρο μας σε ένα αποδοτικό και άνετο περιβάλλον
- Μαρόκο: Φονική κατάρρευση κτιρίων – Τουλάχιστον 22 νεκροί και 16 τραυματίες
- Δήμος Αναστασιάδης: «Η 2η εγκυμοσύνη της Τζένης ήταν σοκαριστική, ο γιατρός μας το είχε απαγορεύσει»
- «Στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο ο Μόρις – Πλήρης συμφωνία με τον Ολυμπιακό»
- Υπόμνημα της δημάρχου Γαύδου στην κυβέρνηση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί
- Νέο βίντεο από τη σύλληψη του Λουίτζι Μαντζιόνε: Τι δείχνουν οι κάμερες ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Ταΰγετος: Αίσιο τέλος για τον 28χρονο Γάλλο πεζοπόρο που έπεσε σε χαράδρα 200 μέτρων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442