Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καντίροφ: Υμνεί τη Βάγκνερ - Σχεδιάζει να ιδρύσει ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία

Καντίροφ: Υμνεί τη Βάγκνερ – Σχεδιάζει να ιδρύσει ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ υμνεί τη Βάγκνερ, φωτογραφίζεται με τον ιδρυτή της Γεβγκένι Πριγκόζιν και ανακοινώνει τα σχέδιά του να ιδρύσει μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία.

Ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Chingis Kondarov) εξήρε τη ρωσική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Βάγκνερ και τον ηγέτη της Γεβγκένι Πριγκόζιν για τα «εντυπωσιακά αποτελέσματα» που έχουν κατ’ αυτόν στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Φωτογραφία με τον Πριγκόζιν

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram, ο κ. Καντίροφ πρόσθεσε πως σχεδιάζει κι αυτός να ιδρύσει ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία όταν πάψει να είναι ο ηγέτης της Τσετσενίας.

Συνόδευσε το κείμενο με φωτογραφία στην οποία εικονίζεται μαζί με τον ιδρυτή της Βάγκνερ, κάτι που αρκετοί είδαν ως σαφές μήνυμα πως οι δυο άνδρες συνεργάζονται.

Και οι δυο θεωρούνται απόλυτα πιστοί στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όμως κατά καιρούς επικρίνουν τον ρωσικό στρατό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Εισβολή στη Γερμανία

Την περασμένη εβδομάδα ο Καντίροφ έδωσε ρεσιτάλ μεγαλοϊδεατισμού σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του προπαγανδιστικού προγράμματος «60 Minutes».

Ο τσετσένος ηγέτης επιτέθηκε στη Δύση και στον Ζελένσκι και ιδιαίτερα στον γερμανό καγκελάριο, Ολαφ Σολτς με αφορμή την παράδοση των τεθωρακισμένων γερμανικής κατασκευής Leopard 2 στην Ουκρανία.

Ουσιαστικά απείλησε με εισβολή, τονίζοντας ότι η απόσυρση των σοβιετικών στρατευμάτων το 1990 από την ανατολική Γερμανία ήταν λάθος και προσθέτοντας πως η Ρωσία πρέπει να επιστρέψει στην περιοχή της.

«Η απόσυρση των στρατευμάτων από εκεί (Ανατολική Γερμανία) ήταν λάθος. Οι Γερμανοί πρέπει να τιμωρηθούν ως προδότες και έτσι να καταλάβουν τη θέση τους. Πρέπει να επιστρέψουμε, είναι η περιοχή μας», υπογράμμισε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024