Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Richard Belzer: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Law & Order»

Richard Belzer: Πέθανε ο πρωταγωνιστής του «Law & Order»

Θρήνος στο Χόλιγουντ για τον θάνατο του Richard Belzer.

Στα 78 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Richard Belzer, πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς Law & Order. Η είδηση του θανάτου του διάσημου ηθοποιού έγινε γνωστή μέσα από μια ανάρτηση της Laraine Newman.

Η είδηση του θανάτου του διάσημου ηθοποιού Richard Belzer έσκασε σαν βόμβα στο Χόλιγουντ. Ο θάνατός του έγινε γνωστός από ένα tweet της Laraine Newman, με την ηθοποιό να έχει συνεργαστεί μαζί του από τα μέσα της δεκαετίας του ’70 μέχρι τη δεκαετία του ’80.

«Είμαι πολύ λυπημένη που έμαθα τον θάνατο του Richard Belzer. Αγαπούσα τόσο πολύ αυτόν τον τύπο. Ήταν ένας από τους πρώτους μου φίλους όταν βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να κάνω το SNL. Βγαίναμε για δείπνο κάθε εβδομάδα στο Sheepshead Bay για αστακό. Ήταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους. RIP, αγαπημένε μου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε και ο κωμικός Marc Maron, χαρακτηρίζοντας τον Richard Belzer αυθεντικό και έναν από τους μεγάλους του Χόλιγουντ. Μηνύματα για τον χαμό του διάσημου ηθοποιού έχουν αρχίσει να στέλνουν και άλλοι αστέρες.

Ο διάσημος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια το πρωί της Κυριακής στο σπίτι του στην περιοχή Bozouls, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο συγγραφέας και παλιός φίλος του ηθοποιού Bill Schef αποκάλυψε ότι είχε πολλά προβλήματα υγείας, με τα τελευταία του λόγια να είναι φουλ στα γαλλικά. «F@@@ you m@@@er».

Το who is who του Richard Belzer

Ο Richard Belzer ήταν περισσότερο γνωστός για την ερμηνεία του ως ντετέκτιβ John Munch στη δημοφιλή σειρά Law & Order: SVU. Είχε πρωταγωνιστήσει σε περισσότερα από 300 επεισόδια της αγαπημένης σειράς, υποδυόμενος τον εύστροφο και αιχμηρό John Munch για αρκετά χρόνια.

Ήταν ο χαρακτήρας που υποδύθηκε και έκανε διάσημο τον Richard Belzer σε όλο τον κόσμο. Ένας ρόλος που ο Richard Belzer έπαιξε για 23 χρόνια, από το 1993 μέχρι και το 2016, οπότε ο διάσημος ηθοποιός αποσύρθηκε από την υποκριτική στα 71 του χρόνια.

Ο ντετέκτιβ John Munch του Richard Belzer αποτελεί  έναν από τους πιο εμβληματικούς ρόλους στην τηλεόραση, όπως ανέφερε ο δημιουργός του Law & Order και του SVU, Dick Wolf μιλώντας στο Variety.

«O Richard Belzer έφερε χιούμορ και χαρά στις ζωές όλων μας. Ήταν ο απόλυτος επαγγελματίας και θα μας λείψει πάρα πολύ», συμπλήρωσε.

Πριν από την επιτυχία του στην τηλεόραση, ο Richard Belzer ήταν πολύ διάσημος για τις stand – up παραστάσεις του ως κωμικός.

Είχε πρωταγωνιστήσει και σε άλλες διάσημες παραγωγές μεταξύ των οποίων: «Moonlighting», «Miami Vice», «D.C. Follies», «Monsters», «Τhe Flash», «Nurses», «Lois & Clark», «The X-Files»,  «Arrested Development», «The Wire», «30 Rock», «American Dad».

Εξίσου εντυπωσιακό το βιογραφικό του και σε ό,τι αφορά τους ρόλους του σε κινηματογραφικές ταινίες. Είχε πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Scarface», «Fame», «Fletch Lives», «The Bonfires of the Vanities», «Species II», «Man on the Moon», «The Puppet Masters».

Η ταύτιση του Richard Belzer με τον Munch

O Richard Belzer ταυτίστηκε απόλυτα με τον ρόλο του ιδιόρρυθμου ερευνητή John Munch. Ένας χαρακτήρας που δημιούργησαν οι Tom Fontana και Barry Levinson για τη σειρά του NBC «Homicide: Life on the Street» το 1993.

Αφού ολοκληρώθηκε η σειρά στα τέλη του 1998 – 1999, ο διάσημος χαρακτήρας μεταπήδησε αμέσως στην πρώτη σεζόν του «SVU». Ο διάσημος χαρακτήρας είχε κάνει εμφανίσεις στο Law & Order το 1996 και το 1997.

Ο συγκεκριμένος χαρακτήρας είχε εμφανιστεί σε περισσότερες τηλεοπτικές σειρές από οποιονδήποτε άλλο φανταστικό χαρακτήρα. Σε έντεκα σειρές και πέντε τηλεοπτικά δίκτυα. Από τη στιγμή που έκανε ντεμπούτο το 1993.

H απόσυρση του χαρακτήρα John Munch ήρθε στην 22η τηλεοπτική σεζόν του ντετέκτιβ. Και ενώ οι περισσότεροι ερευνητές είναι κυνικοί, ο Munch ξεχωρίζει ως ο πιο κυνικός από όλους τους ντετέκτιβ του «SVU» ή του «Homicide». Ήταν και σταθερός οπαδός των θεωριών συνωμοσίας.

O Richard Belzer γεννήθηκε στο Bridgeport το 1994 και εργαζόταν ως ρεπόρτερ στην Bridgeport Post στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Στις μεγαλύτερες φιλοδοξίες του ήταν να γίνει διάσημος συγγραφέας. Φοιτούσε στο Dean College, στο Franklin, στη Μασαχουσέτη, αλλά αποβλήθηκε.

Αφού μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1972, ο Richard Belzer άρχισε να εργάζεται ως stand-up κωμικός. Δεν άργησε να γίνει γνωστός για το καυστικό χιούμορ του. Αποφάσισε να ασχοληθεί ως κωμικός μετά την αυτοκτονία του πατέρα του το 1968. Είχε βρει την αγγελία για να περάσει από οντισιόν για το One Channel, έναν κωμικό θίασο του East Village, που σατίριζε την τηλεόραση.

Η δουλειά τους έγινε βάση για την καλτ ταινία «The Groove Tube». Ήταν αυτή η ταινία που έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλο οθόνη ο Richard Belzer.

Ο Richard Belzer αφήνει πίσω την τρίτη του σύζυγο και επίσης ηθοποιό Harlee McBride, η οποία είχε εμφανιστεί ως ιατροδικαστής Dr Alyssa Dyer στο «Homicide: Life on the Street». Είχαν παντρευτεί με τον διάσημο ηθοποιό το 1985. Ο Richard Belzer είχε και δύο θετές κόρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @hargitayist

Η διαμάχη με τον Hulk Hogan

Ένα από τα πιο διάσημα περιστατικά στην καριέρα του ήταν αυτό με τον θρυλικό παλαιστή Hulk Hogan. Ο διάσημος ηθοποιός τον ήθελε στην εκπομπή που παρουσίαζε στο Lifetime «Hot Properties».

Ο διάσημος ηθοποιός είχε ζητήσει από τον θρυλικό παλαιστή να εμφανιστεί στην εκπομπή του το 1985, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του WrestleMania. Όταν ζήτησε από τον παλαιστή να του δείξει μια από τις πιο χαρακτηριστικές κινήσεις του, ο Hogan τον έκανε με μια λαβή να λιποθυμήσει.

Όταν ο Hulk Hogan τον «απελευθέρωσε», ο Belzer χτύπησε το κεφάλι του στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ράμματα. Έκανε μάλιστα μήνυση στον διάσημο παλαιστή, ζητώντας του 5 εκατομμύρια δολάρια. Προχώρησαν τελικά σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Έφτασε πολύ κοντά στο να με σκοτώσει» είχε δηλώσει ο Richard Belzer to 1990. «Θα μπορούσα να είχα μείνει ανάπηρος για όλη μου τη ζωή, θα μπορούσα να έχω πεθάνει».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024