Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Ο παγκόσμιος Τεντόγλου γέμισε το ΣΕΦ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου: Ο παγκόσμιος Τεντόγλου γέμισε το ΣΕΦ

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν από νωρίς τις εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δημιουργώντας μοναδική ατμόσφαιρα, που ανάλογη της δεν έχουν ζήσει οι Έλληνες αθλητές σε εντός συνόρων διοργάνωση εδώ και πολλά χρόνια.

Η συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, αλλά και η παρουσία πολλών κορυφαίων αθλητών και αθλητριών προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των φίλων του στίβου, αλλά και πολλών οικογενειών που επέλεξαν να φέρουν τις οικογένειες τους κοντά στον αθλητισμό.

«Το σημερινό μετάλλιο το αφιερώνω στον κόσμο. Είδα γεμάτο το στάδιο και ήταν κάτι που δεν έχω ξαναδεί!», ήταν τα πρώτα λόγια του Μίλτου Τεντόγλου μετά από τη νίκη του στο 37ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ.

Οι περίπου 12.000 θεατές που γέμισαν το Φαληρικό στάδιο σήμερα έδωσαν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα στους αθλητές που αγωνίστηκαν και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους φάνηκε να απολαμβάνει το ζεστό κλίμα που δημιουργήθηκε.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι μέσα σε αποθεωτικό κλίμα στο πρώτο του άλμα βρέθηκε στα 7,95 μ., τη δεύτερη προσπάθεια την έβγαλε άκυρη και στο τρίτο άλμα «έγραψε» και την καλύτερη επίδοση αφού «προσγειώθηκε» στα 8,20 μέτρα.

«Έπαθα σοκ με το πόσο γεμάτο ήταν το στάδιο. Βασικά έπαθα σοκ από χθες που επίσης είχε κόσμο. Μπήκαμε μέσα και βλέπω το στάδιο… τίγκα, γεμάτο! Πιστεύω άρεσε και στους υπόλοιπους αθλητές και ευχαριστώ τον κόσμο πάρα πολύ που ήρθε σήμερα. Δεν έκανα το καλύτερο μου σήμερα και δεν πήγαινα για το καλύτερο μου σήμερα. Τουλάχιστον ήταν ωραία», είπε ο πρωταθλητής του ΓΣ Κηφισιάς και συνέχισε:

«Πιστεύω ότι πάντα πρέπει να υπάρχει κάποιος αθλητής που θα φέρνει τον κόσμο στο στάδιο. Κάποιος που είναι πολύ καλός και αγαπητός. Όπως για παράδειγμα ο Μανόλο, εγώ ή η Κατερίνα (Στεφανίδη) και άλλα παιδιά. Πιστεύω γίνεται!».

Όσο για τα επόμενα αγωνιστικά πλάνα του είπε: «Έχω έναν αγώνα ακόμη την Τετάρτη στη Μαδρίτη. Θα είναι και εκείνος σαν τεστ. Προπόνηση θα κάνω. Μην περιμένετε να δείτε τίποτα μεγάλο… Και μετά είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που εκεί ναι πάμε να κάνουμε κάτι καλό. Εκεί ψάχνω μια καλή επίδοση. Θα ήθελα ένα 8,50 μ., αν δε βγει δε βγήκε.

Αλλά θα προσπαθήσω πραγματικά. Το χρυσό μετάλλιο είναι ο στόχος μου. Δε θεωρώ ότι είναι εύκολος αγώνα και εύκολη υπόθεση. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος πάντα πρέπει να παλέψεις για ένα μετάλλιο. Το άγχος του φαβορί δεν το έχω. Δεν ξέρω πως είναι να το έχεις».

Ο Τεντόγλου για μία ακόμη φορά δε χάλασε το χατίρι των μικρών θαυμαστών τους και με υπομονή υπόγραψε για ώρα αυτόγραφα. Το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του μήκους πήρε ο Νίκος Σταματονικολός (ΓΣ Ηλιούπολης) με 7,54 μ., ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Αλέξιος Αργυρόπουλος (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 7,22 μέτρα.

Ατομικό ρεκόρ για τον Γκαραγκάνη στα 200 μέτρα

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) από την αρχή της σεζόν έδειξε βελτιωμένος και σε θέση να κυνηγήσει επιδόσεις κάτω από τα 21.00. Ο αθλητής του Χρήστου Κατσίκα αναδείχθηκε σήμερα νικητής στα 200 μ. με 21.17 και μπορεί να μην κατέβηκε τα 21.00, όμως, έδειξε πως το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. «Περίμενα κάτι καλύτερο σήμερα, ωστόσο είμαι ικανοποιημένος με την παρουσία μου σήμερα. Είχα λίγο άγχος να τα πάω καλά και ίσως αυτό να με επηρέασε. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία μου στη θερινή σεζόν.

Ευχαριστώ τον Μίλτο Τεντόγλου που συγκέντρωσε σήμερα χιλιάδες ανθρώπους στην εγκατάσταση. Η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά μοναδική. Δεν έχω ξανά ζήσει κάτι ανάλογο σε πανελληνίους αγώνες. Είναι τέλειο που τόσοι άνθρωποι ήρθαν να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση και να ενθαρρύνουν τις προσπάθειές μας», είπε ο αθλητής. Φετινό ρεκόρ σημείωσε ο Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ) με 21.37 και το χάλκινο ο νεαρός Πέτρος Παπαγιάννης (Βιτσέντζος Κορνάρος) με 21.76. Ο 18χρονος αθλητής βρέθηκε πολύ κοντά στο όριο πρόκρισης για την Ιερουσαλήμ, το οποίο είναι 21.60.

Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) έκλεισε τη σεζόν με επίδοση κάτω από τα 24.00 και με νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η αθλήτρια τερμάτισε σε 23.97 και όπως και πέρυσι πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού. Η αθλήτρια του Φώτη Κατσίκα έκανε καλή σεζόν κι έβαλε τις βάσεις για καλύτερες παρουσίες στον ανοιχτό στίβου. «Θα ήθελα μια επίδοση περίπου στα 23.60, γιατί αυτό μου έδειχναν οι προπονήσεις.

Μπαίνω με αισιοδοξία στη θερινή σεζόν, καθώς μπήκαν οι βάσεις για γρηγορότερες κούρσες. Στόχος το καλοκαίρι να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο και στο Ευρωπαϊκό Ομάδων. Έχω πολύ όρεξη για δουλειά. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Χρήστο Κατσίκα για τη δουλειά που κάνουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική», είπε η αθλήτρια. Το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση κατέκτησε η Πολυτίμη Μαντά (Ολυμπιάς Πατρών) με 24.78 και νέο ατομικό ρεκόρ και το χάλκινο η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) με 24.79.

Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. Γυναικών Κ18 από την Ντούγκου

Ενα πανελλήνιο ρεκόρ που άντεχε από το 1989 καταρρίφθηκε σήμερα στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Η Βεατρίκη – Καλυψώ Ντούγκου (ΑΣ Ρήγας) ήταν τέταρτη στην κατάταξη με 25.06 και βελτίωσε το 25.03 της Μαρίνας Βασαρμίδου από το 1989. Η νεαρή αθλήτρια του Άρη Θεσσαλονίκης καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς είχε πολύ καλές εμφανίσεις στα 60 μ. και σήμερα επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και στα 200 μέτρα.

Σπουδαίο νταμπλ για την Βασιλείου

Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) μετά τη νίκη της στο βασικό της αγώνα, τα 400 μ., επικράτησε σήμερα και στα 800 μ. σημειώνοντας το πρώτο της νταμπλ στη διοργάνωση. Η έμπειρη αθλήτρια τερμάτισε σε 2.09.06 και άφησε πίσω της την πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ). Η Βασιλείου, η οποία ήταν νικήτρια και την περσινή σεζόν, άφησε την Κυριακοπούλου να ηγηθεί της κούρσας και στα τελευταία 60 μέτρα με ένα δυνατό σπριντ έκανε την αντεπίθεση και πήρε τη νίκη. Η Κυριακοπούλου υποχώρησε στα τελευταία μέτρα και τερμάτισε τρίτη σε 2.10.85, ενώ το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Γεωργία – Μαρία Δεσπολάρη με σε 2.10.06.

Ο Χρήστος Κοτίτσας το χρυσό στα 800 μ.

Την κούρσα που δεν είχε καταφέρει να κάνει μέχρι σήμερα, ο Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) την έκανε σήμερα στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο έμπειρος αθλητής διένυσε την απόσταση σε 1.49.68 και έφτασε εύκολα στη νίκη στο 37ο πρωτάθλημα στην τρίτη διαδοχική του νίκη στη διοργάνωση. Δεύτερος ήταν σήμερα ο Γιώργος Ματζαρίδης (Πολυνίκης Ορεστιάδας) με 1.51.43 και τρίτος ο Πέτρος Παπαιωάννου (ΠΓΣ) με 1.53.04.

Η Μαγκούλια τη νίκη, Ανδρεάδη και Σουγλάκου τα όρια

Η Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης Καλύμνου) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία με βολή στα 15,25 μέτρα. Δεύτερη ήταν η Μαρία Σουγλάκου (Ζευς Τρικάλων) με 14,82 μ. νέο ατομικό ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23 και τρίτη η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) με 14,77 μ. , που επίσης πέτυχε το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23.

Η Μαρινάκου υπερασπίστηκε τον τίτλο, η Καλλιμογιάννη έπιασε το όριο

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η Αναστασία Μαρινάκου (ΠΑΟ) αναδείχθηκε νικήτρια στα 3.000 μ. επιβεβαιώνοντας την καλή της κατάσταση. Η αθλήτρια τερμάτισε πρώτη σε 9.12.81 σε μια κούρσα όπου στην ουσία έτρεχε μόνη της, καθώς καμία από τις υπόλοιπες αθλήτριες δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει το ρυθμό της. Η Βασιλική Καλλιμογιάννη ήταν δεύτερη με 9.47.28 επίδοση καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Ιερουσαλήμ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ντενίσα Μπάλλα (ΠΓΣ) με 9.51.07.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με την παρουσία μου. Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν μοναδική. Περιμένω τις επόμενες ημέρες να δω αν θα είμαι εντός πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, καθώς είμαι μόλις τρεις θέσεις μακριά από την πρόκριση», είπε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ.

Νίκη Αναγνώστου στα 3.000 μ. και νταμπλ στη διοργάνωση

Μια ανάσα από το φετινό του ρεκόρ βρέθηκε ο Μάριο Αναγνώστου (Αν. Λαμίας) νικητής στα 3.000 μ. με 8.09.53. Ο αθλητής του Σάββα Κουμπούρα έκανε το νταμπλ στη διοργάνωση, αφού χθες ήταν νικητής και στα 1.500 μέτρα. Δεύτερος με 8.17.11 και νέο ατομικό ρεκόρ ήταν ο Παναγιώτης Πετρουλάκης (ΓΑΣ Ιλισσός) και στην τρίτη ο Νέστορας Κολιός (ΑΓΣΙ) με 8.20.26.

Ποϊραζίδη και Ανδρέογλου νικητές στα σύνθετα

Η Νικολία Ποϊραζίδη (ΑΟ Μυκόνου) κατέκτησε την πρώτη της νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών επικρατώντας στο 5αθλο. Η νεαρή αθλήτρια συγκέντρωσε 3.643 β. και άφησε στη δεύτερη θέση την Μαργαρίτα Τσουκαλά (ΑΟ Κάλλιστος) με 3.620 βαθμούς. Οι δύο αθλήτριες κυνήγησαν μέχρι το τέλος τη νίκη. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Σοφία Καμπερίδου (ΑΠΣ Πυγμή Ευόσμου) με 3.438

Ο Άγγελος- Τζανής Ανδρέογλου (ΣΚΑ Δράμας) κατέκτησε άλλη μία νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα συγκεντρώνοντας 5.379 βαθμούς. Ο αθλητής παρότι δεν είχε τον απαραίτητο συναγωνισμό, κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα (είχε 5.366 β.) και να ξεκινήσει δυναμικά τη χρονιά. Το ασημένιο μετάλλιο πήγε στον Θανάση Παρασκευά (Πυγμή Ευόσμου) με 5.173 β. και το χάλκινο στον Μιχάλη Κιάφα (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 4.996 βαθμούς.

Η Βασιλική Χαϊτίδου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο μήκος. Η πρωταθλήτρια του ΠΑΟΚ στο πέμπτο της άλμα “ προσγειώθηκε” στα 6,14 μ. και άφησε πίσω της την Αναστασία Σαρλάνη (ΑΕ Μεσογείων Αμεινία) με 5,92 μ. και το χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ναταλία Μπέση (ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με την ίδια επίδοση.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024