Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο μονόδρομος του Παναθηναϊκού

Ο μονόδρομος του Παναθηναϊκού

Η μόνη σοβαρή ελπίδα για να επανέλθουν οι Πράσινοι στο δρόμο των επιτυχιών

Οι πειραματισμοί του Δημήτρη Γιαννακόπουλου καλά κρατούν τα τελευταία χρόνια (ακόμα και τη διετία που…έλειπε αυτός ήταν ο βασικός χρηματοδότης) με τον Παναθηναϊκό να έχει φτάσει στα τάρταρα της μπασκετικής του ιστορίας από τα στιγμή που είχε βρεθεί στα χέρια της μεγάλης οικογένειας των αδελφών Γιαννακόπουλων, των αείμνηστων Παύλου και Θανάση με τα έξι ευρωπαϊκά και τους δεκάδες τίτλους στην Ελλάδα.

Από το καλοκαίρι του 2012 όταν και πήρε τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέτυχε να τον ξαναφέρει σε ένα φάιναλ φορ Ευρωλίγκας και περιοριζόταν στον να μοιράζεται τα πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό (3-2 οι Ερυθρόλευκοι από το 2012 έως και το 2016).

Στις 22 Οκτωβρίου 2016, ο ηγέτης του Παναθηναϊκού έκανε την κορυφαία κίνηση της θητείας τους στους Πράσινους υπογράφοντας (με τριετές κλειστό συμβόλαιο) τον Τσάβι Πασκουάλ.

Με τον Καταλανό στο τιμόνι ο Παναθηναϊκός έκανε τις καλύτερες πορείες του στην Ευρώπη σε μια διετία (με τρομερό μπάσκετ) παίρνοντας και τις δύο χρονιές πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στην αχτύπητη (τότε) Φενέρμπαχτσε και την (επίσης σχεδόν ανίκητη εκείνη την εποχή) Ρεαλ Μαδρίτης την επόμενη χρονιά.

Οι οποίες αφού απέκλεισαν τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας (3-0 η Φενέρ και 3-1 η Ρεαλ) στη συνέχεια πήραν με περίπατο τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Ο Πασκουάλ πήρε δύο πρωταθλήματα με 3-2 επί του Ολυμπιακου και αυτό του 2016 (με τελευταία νίκη στο ΣΕΦ) με ανατροπή από 1-2, παραμένει ο μεγαλύτερος θρίαμβος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στη θητεία του στο τριφύλλι. Παράλληλα ο Καταλανός πήρε και το πρώτο κύπελλο που διεκδίκησε (με τον Άρη) ενώ έχασε από την ΑΕΚ στα ημιτελικά του 2018 με την Ένωση του Ντράγκαν Σάκοτα να παίρνει τον τίτλο αργότερα νικώντας και τον Ολυμπιακό στον τελικό.

Και τις δύο σεζόν ο Τσάβι Πασκουάλ αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Ελλάδα.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018, λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων και κακών εμφανίσεων της ομάδας στην Ευρωλίγκα κυρίως στα εκτός έδρας ματς, η συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό λύθηκε.

Φυσικά εκείνη τη διετία ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε ενισχύει πολύ και το μπάτζετ, αλλα μήπως εφέτος δεν έδωσε πολλά χρήματα για να βλέπει τελικά κάτι…αποκρουστικό ;

Για τον Παναθηναϊκό δείχνει μονόδρομος η επιστροφή ενός τέτοιου προπονητή, του μόνου που μπόρεσε να αντέξει την τεράστια σκιά που είχε αφήσει στα 13 χρόνια που ήταν στο ΟΑΚΑ, ο μεγάλος Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αν θέλει μάλιστα ο διοικητικός ηγέτης των Πρασίνων να κάνει πραγματικά την κίνηση ματ, εν όψει της νέας χρονιάς (για εφέτος απλά μπορεί να συμμαζέψει λίγο την εικόνα) μαζί με τη συνεργασία με έναν τέτοιας εμβέλειας προπονητή, επιβάλλεται να φέρει πίσω τον πιο πιστό συνεργάτη για δεκαετίες, του αείμνηστου πατέρα του, τον Μάνο Παπαδόπουλο που θα συμμαζέψει όλο τον οργανισμό σε κάθε επίπεδο.

Πρόκειται για ένα επιτυχημένο δίδυμο στη Ζενίτ, που αξίζει τον κόπο να κάνει προσπάθεια η διοίκηση του Παναθηναϊκού να το «ντύσει» και πάλι στα Πράσινα.

Υ.Γ. Αλήθεια όταν αυτόν τον προπονητή (και τους παίκτες του)  τους φέρνεις (το 2017) από την Κωνσταντινούπολη με το πούλμαν λόγω της κακής εμφάνισης με τη Φενέρ, με αυτή τη λογική οι τωρινοί έπρεπε να γυρίσουν… κολυμπώντας από το Ηράκλειο;

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024