Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γ. Βαρουφάκης στην ΚΕ του ΜέΡΑ25: Ξεκινάει η μεγάλη μάχη για Πρώτη Φορά Ρήξη - Παρούσα και η ΛΑΕ

Γ. Βαρουφάκης στην ΚΕ του ΜέΡΑ25: Ξεκινάει η μεγάλη μάχη για Πρώτη Φορά Ρήξη – Παρούσα και η ΛΑΕ

«Το φάντασμα του 62% του Όχι τους τρομάζει. Τρομάζει την ολιγαρχία, ότι οι βουλευτές μας τους ονοματίζουν» είπε ο Βαρουφάκης.

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ 25 η οποία συνεδριάζει για 5η φορά από την ημέρα της ίδρυσης του κόμματος.

Στην Κεντρική Επιτροπή παρέστησαν μέλη της ΛΑΕ – Ανυπότακτη Αριστερά, αλλά και προσωπικότητες με αναφορές σε μικρές οργανώσεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, γεγονός που επιβεβαιώνει την κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές.

Οι εργασίες της Κ.Ε του ΜέΡΑ 25 ξεκίνησαν με ομιλία του γραμματέα Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος υποσχέθηκε «ρήξη».

Τι είπε για την παρουσία της ΛΑΕ στην ΚΕ

«Ο λόγος που είμαστε όλοι μαζί εδώ, είναι ένα κάλεσμα που κάναμε και στο οποίο κάποιοι απάντησαν με γενναιοδωρία, το οποίο όμως δεν θα είχε γίνει αν το ΜέΡΑ25 δεν είχε ριζοσπαστικοποιηθεί τόσο από το 2019. Είναι ένα άλλο κόμμα. Ριζοσπαστικοποιηθήκαμε όμως, επειδή υπάρχει ένα καινούργιο πλαίσιο, το 2015 δεν βασιζόταν ένα ολόκληρο χρηματοπιστωτικό σύστημα στα κόκκινα δάνεια των ελλήνων και των ευρωπαίων. Εμείς όμως είμαστε ταγμένοι στη Ρήξη μαζί τους, η οποία θα είναι ολική» ανέφερε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Πρέπει να δούμε πως παντρεύουμε την ριζοσπαστικοποίηση μας με την Συμμαχία μας για την Ρήξη με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που είναι σήμερα εδώ ή με άλλους ακόμα που θα έρθουν αύριο» επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης και υπογράμμισε πως: «το κάλεσμα μας αφορά την ανατρεπτική, την ανυπάκουη και την ανυπότακτη Αριστερά, κανέναν άλλον. Θα είναι σκληρό πράγμα η Ρήξη. Τρία πράγματα υποσχόμαστε, ιδρώτα, δάκρυα και αίμα. Τίποτα λιγότερο, απ’ ότι απαιτεί η ελευθερία».

«Ρήξη βαθιά ταξική, μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος για το οποίο αξίζει να παλεύουμε. Η Ρήξη αυτή σημαίνει στην πράξη σημαίνει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα 100 ημερών στη βάση των 7+1 τομών. Αυτό φοβίζει την ολιγαρχία, όχι το να μιλάμε θεωρητικά για το σοσιαλισμό» ανέφερε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε πως: «το σύνθημά μας είναι Πρώτη φορά Ρήξη, γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς. Τίποτα όμως δεν θα είναι αλλιώς, χωρίς Πρώτη φορά Ρήξη».

«Για το ΜέΡΑ25 και για τη Συμμαχία Ρήξης, το κόμμα μας, ήταν, είναι και θα παραμείνει αρωγός των κινημάτων, δεν θα τα καπελώνει. Δεν θέλουμε ούτε συνιστώσες, ούτε απορρόφηση, θέλουμε να ενδυναμωθούν οι οργανώσεις και οι κινήσεις σας. Δεν υπάρχει διαδικασία απορρόφησης σε αυτή τη συνεύρεση μας. Θα έχουμε κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Βουλή, δεν θα πέσουμε στην παγίδα του NUPES στη Γαλλία» ανέφερε.

«Η ενότητα μας θα είναι αρραγής και θα βασίζεται στην ειλικρίνεια μας και στην καταγραφή των διαφωνιών μας. Βάζουμε μπροστά τις μηχανές για να φτάσουμε στην επόμενη ΚΕ για τα ψηφοδέλτια μας και τις εκλογικές μας επιτροπές με τους συμμάχους μας που θα δώσουν δύναμη και στις οργανώσεις τους» επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν ανταποκρίθηκαν στον προεκλογικό μας διάλογο. Το ΚΚΕ μας θεωρεί αναχώματα του συστήματος. Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία του, όμως οι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι εκεί έχουν σημασία. Εμείς ωστόσο ξεκαθαρίζουμε πως δεν θα πάμε να μοιράσουμε απλά υπουργικά αυτοκίνητα. Εμείς εννοούμε το για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα» ανέφερε ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Ούτε εμπιστοσύνη, ούτε ανοχή σε Κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να είμαστε ξεκάθαροι» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το φάντασμα του 62% του Όχι τους τρομάζει. Τρομάζει την ολιγαρχία, ότι οι βουλευτές μας τους ονοματίζουν. Δείτε ποιους ευχαριστούν και δείτε ποιους μηνύουν. Τους τρομοκρατεί το πρόγραμμα 100 ημερών μας με τις 7+1 τομές. Το μίσος τους απέναντι μας, το θέλουμε, το ποθούμε. Αν τα κανάλια της διαπλοκής αρχίσουν να λένε καλά πράγματα για μας, εμείς θα πάθουμε υπαρξιακή αγωνία. Το μίσος τους το μετατρέπουμε σε αγάπη για τον κόσμο εντός και εκτός των συνόρων. Γι’ αυτό λέμε ότι όλα μπορούν να γίνουν αλλιώς και γι’ αυτό λέμε, Πρώτη φορά Ρήξη» κατέληξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Την 5η Συνεδρίαση άνοιξε ο Κώστας Ντάσκας Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 καλωσορίζοντας «τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα συστράτευσης του ΜέΡΑ25 και έδωσαν το παρών στην Συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25»:

  • Άντζελα Δημητρακάκη, πανεπιστημιακός
  • Μάριος Διονέλης, δημοσιογράφος
  • Δημήτρης Ζερβουδάκης, μουσικός
  • Δημήτρης Κατσορίδας – Κολλιάς Γιώργος, επιστημονικοί συνεργάτες ΙΝΕ ΓΣΕΕ
  • Στάθης Κουβελάκης, πανεπιστημιακός
  • Χρήστος Κορφιάτης, συνδικαλιστής στο χώρο των οδηγών
  • Αλεξάνδρα Κορωναίου, πανεπιστημιακός
  • Μάριος Κρητικός, συνδικαλιστής ΑΔΕΔΥ
  • Χρήστος Λάσκος, οικονομολόγος
  • Αλέξανδρος Μπίτσης, πολιτικός επιστήμονας
  • Παναγιώτης Μπρόφας, γενικός γραμματέας κινήματος συνταξιούχων
  • Πέτρος Παριανός, γραμματέας Πανελλήνιου Συλλόγου Ωδείων και Μουσικών Σχολείων
  • Αγιούμπι Σάντι, φόρουμ ανάπτυξης αραβικής κοινότητας
  • Σεραφείμ Σεφερειάδης, πανεπιστημιακός
  • Δημήτρης Στρατούλης – Μαριάνα Τσίχλη, Γραμματείς ΛΑΕ – Ανυπότακτης Αριστεράς

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024