Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Ζηλανδία: Στους 9 οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ - Φόβοι ότι θα αυξηθούν

Νέα Ζηλανδία: Στους 9 οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ – Φόβοι ότι θα αυξηθούν

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν ότι εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ, αλλά εξέφρασαν φόβους για την τύχη περίπου 10 αγνοουμένων.

Εννέα είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ που έπληξε την περασμένη Κυριακή τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι αρχές, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων σε αποκομμένες κοινότητες του Βόρειου Νησιού (στη φωτογραφία από video του Newshub/via Reuters TV/via Reuters, επάνω, σπίτι στο Οκλαντ έχει καταρρεύσει πάνω σε αυτοκίνητα εξαιτίας των πλημμυρών).

Δεκάδες χιλιάδες χωρίς ρεύμα

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας άνθρωπος που εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή Χοκς Μπέι «θεωρείται πως έχασε τη ζωή του σε συνθήκες που σχετίζονται με τον κυκλώνα Γκαμπριέλ», ανεβάζοντας έτσι σε εννέα τον αριθμό των θυμάτων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα. Δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, η κυκλοφορία διεκόπη σε αρκετούς δρόμους και ορισμένες περιοχές ήταν αποκομμένες. Κάτοικοι κατέφυγαν στις στέγες πλημμυρισμένων κτιρίων, ενώ κατολισθήσεις έπληξαν οικισμούς.

Ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς έκανε λόγο την Παρασκευή για «τη χειρότερη φυσική καταστροφή» των τελευταίων δεκαετιών στη Νέα Ζηλανδία και προειδοποίησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί, αφού οι αρχές δεν είχαν αποκαταστήσει την επικοινωνία με ορισμένες αποκομμένες κοινότητες.

Αγνοούμενοι

Σχεδόν 5.000 άνθρωποι δεν έχουν επικοινωνήσει με συγγενείς ή φίλους από τότε που έπληξε τη χώρα ο κυκλώνας. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς απλώς δεν έχουν πρόσβαση σε δίκτυα επικοινωνίας, καθώς 62.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Φόβοι εκφράζονται όμως για την τύχη περίπου 10 αγνοουμένων.

Δύο προσωρινά νεκροτομεία έχουν στηθεί στην περιφέρεια Χοκς Μπέι, μια ως επί το πλείστον αγροτική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τις πόλεις Νάπιερ, Χέιστινγκς και Γουαϊρόα.

Το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Γκαμπριέλ ακολούθησε τις πλημμύρες του προηγούμενου μήνα στο Οκλαντ, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024