Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Premier League: Εκτός διαιτητικού οργανισμού ο Λι Μέισον για το λάθος του στο Αρσεναλ - Μπρέντφορντ

Premier League: Εκτός διαιτητικού οργανισμού ο Λι Μέισον για το λάθος του στο Αρσεναλ – Μπρέντφορντ

Ο Λι Μέισον τέθηκε εκτός διαιτητικού οργανισμού διότι ως VAR κατακύρωσε γκολ που ξεκίνησε από θέση οφσάιντ στον αγώνα της Premier League ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Μπρέντφορντ.

Ο Λι Μέισον εγκατέλειψε το σώμα διαιτητών της Premier League (PGMOL) με κοινή συμφωνία, μετά το μεγάλο λάθος που έκανε ως Video Assistant Referee στον αγώνα του περασμένου Σαββατοκύριακου ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Μπρέντφορντ, όπως ανακοίνωσε η ανεξάρτητη εταιρία διαιτησίας Professional Game Match Officials Limited, αργά το βράδυ χθες Παρασκευή (η επίμαχη φάση στη φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Κόστισε δύο πολύτιμους βαθμούς

Το γκολ με το οποίο ισοφάρισε για την Μπρέντφορντ ο Ιβάν Τόνεϊ, κόστισε δύο πολύτιμους βαθμούς στην (τότε μόνη) πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα Αρσεναλ, στη μάχη για τον τίτλο, με τα ριπλέι να δείχνουν στη συνέχεια πως το τέρμα δεν θα έπρεπε να κατακυρωθεί, διότι υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Η PGMOL είχε ανακοινώσει την Κυριακή (12/2) πως οι αποφάσεις τόσο στον αγώνα της Αρσεναλ όσο και σε αυτόν της Μπράιτον στους αγώνες του Σαββάτου (11/2) οφείλονταν σε «ανθρώπινα λάθη».

«H PGMOL μπορεί να επιβεβαιώσει πως ο VAR, Λι Μέισον, αποχώρησε από τον οργανισμό μας με κοινή συμφωνία» ανέφερε το σώμα διαιτητών της Αγγλίας χθες Παρασκευή.

Εκτός ορισμών για δύο αγωνιστικές

Ο Μέισον ήταν διαιτητής στην Premier League για 15 χρόνια, έχοντας 287 αγώνες στο ενεργητικό του και συνολικά πάνω από 500 ματς στη διαιτητική καριέρα του.

Την ίδια ώρα ο VAR του αγώνα της Μπράιτον με την Κρίσταλ Πάλας που έληξε ισόπαλος 1-1, αν και δεν έπρεπε να μετρήσει ως οφσάιντ το γκολ του Πέρβις Εστουπινιάν, τέθηκε εκτός ορισμών για τις επόμενες δύο αγωνιστικές της Premier League.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024