Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστείς την αξιοπρέπεια του λαού απέναντι στα συμφέροντα»

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστείς την αξιοπρέπεια του λαού απέναντι στα συμφέροντα»

Ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι κρατά ίσες αποστάσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα, λέγοντας πως «ίσες αποστάσεις κρατάς όταν θες να είσαι ουδέτερος», κάτι που ουδέποτε έκανε το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του στη Δράμα το Σάββατο, έθεσε ως προτεραιότητα την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, ώστε να μπει φραγμός στη φτωχοποίηση των πολιτών και στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε.

«Τώρα, πριν τις εκλογές – και όχι να πάνε αυτοί οι άνθρωποι εκβιαζόμενοι στην κάλπη – πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή ένα πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Με προστασία για την πρώτη κατοικία, με συγκεκριμένα επικαιροποιημένα κριτήρια. Εμείς δεν βάζουμε στο ίδιο καλάθι κακοπληρωτές και όσους πάλεψαν με έντιμο τρόπο, αλλά δεν άντεξαν», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και επανέλαβε την ανάγκη να αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών, με επικαιροποίηση του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010, προστασία της αγροτικής γης, 120 δόσεις για χρέη σε Εφορία/ΕΦΚΑ και λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις συντάξεις

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πρότεινε για τους συνταξιούχους:

– Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1 -2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022.

– Να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου/Βρούτση σε ό,τι αφορά στους συντελεστές αναπλήρωσης, δηλαδή να ενισχυθεί η ανταποδοτική σύνταξη και να αντιμετωπιστούν οι αδικίες που δημιούργησαν.

– Να καθιερωθεί ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

«Το Made in Greece, είναι μια ισχυρή ετικέτα εξαγωγών, που βασίζεται στη συνέργεια του αγροτικού τομέα, των κτηνοτρόφων, των μεταποιητών με τον τουρισμό. Θεωρούμε αδιανόητο κάθε χρόνο στην Ελλάδα να έρχονται περί τα 20 εκατομμύρια άνθρωποι και να μην έχουμε καταφέρει να είναι πρεσβευτές των εγχώριων προϊόντων στις πατρίδες τους», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ενεργειακή κρίση και ακρίβεια

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι «οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης βάφτισαν την πράσινη μετάβαση, σε απόλυτη εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο» και επισήμανε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μία άλλη πολιτική, με την οποία η πράσινη μετάβαση γίνεται το όπλο για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή φτώχεια, για να έχουν οι παραγωγοί μας σταθερό κόστος τις επόμενες δεκαετίες».

Επέμεινε, δε, στην ανάγκη λήψης θεσμικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας κατά το πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, με μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.

«Πολλοί ‘εθνικοί κίνδυνοι’ δεν μαζευτήκαμε τελευταία;»

Ο κ. Ανδρουλάκης ρώτησε τι αναμένουν από το πολιτικό σύστημα ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά: «Περιμένουν ένα πολιτικό σύστημα αμετανόητων; Ένα πολιτικό σύστημα, όπου η αλαζονεία της εξουσίας κάνει τον πρωθυπουργό να νιώθει ανεξέλεγκτος;», σημείωσε κάνοντας αναφορά στις υποκλοπές.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Πολλοί ‘εθνικοί κίνδυνοι’ δεν μαζευτήκαμε τελευταία; Ο κ. Κύρτσος ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, εθνικός κίνδυνος. Εγώ εθνικός κίνδυνος. Οι αρχηγοί των Σωμάτων εθνικοί κίνδυνοι. Ο κ. Χατζηδάκης εθνικός κίνδυνος. Δημοσιογράφοι εθνικοί κίνδυνοι.

»Τι νομίζει ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα ανεχτούμε να ξαναδούμε τις πρακτικές του πατέρα του το 2023; Όχι. Η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι εμπόδιο στο να ξαναστηθεί ό,τι έστειλε ο Ανδρέας Παπανδρέου στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», ανέφερε.

Παράλληλα, θύμισε τις επιθέσεις στις Ανεξάρτητες Αρχές, «που έκανε ο Πολάκης και καταδίκαζε ο κ. Μητσοτάκης πριν τέσσερα χρόνια. Τώρα τις κάνει ο Γεωργιάδης αλλά χειροκροτά ο κ. Μητσοτάκης», είπε «φωτογραφίζοντας» την επίθεση στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

«Και νέο ’65 το 2023;»

Στη συνέχεια, ο Νίκος Ανδρουλάκης κλιμάκωσε την επίθεσή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των πρόσφατων «μεταγγραφών» στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη ΝΔ.

«Είναι και μια ιστορία που γράφεται στις εφημερίδες: Αν του λείπουν βουλευτές, θα βρει. Μα τόσο πολύ θέλει να μιμηθεί τον πατέρα του; Και νέο ’65 το 2023;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Όσο και αν προσπαθούν, δεν θα επιτρέψουμε την οικονομική παρακμή που υπηρέτησε ο Καραμανλής και έφερε την Ελλάδα στα μνημόνια, παραδίδοντας στο ΠΑΣΟΚ το 2009 μια χρεοκοπημένη χώρα, να τη μετατρέψει ο κ. Μητσοτάκης σε θεσμική παρακμή.

»Είμαστε εμπόδιο σε ό,τι υπονομεύει την κοινωνική δικαιοσύνη, την εθνική αξιοπρέπεια, τη Δημοκρατία και τη διαφάνεια», τόνισε.

«Ίσες αποστάσεις κρατάς όταν θες να είσαι ουδέτερος»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε και σε όσους τον κατηγορούν ότι κρατά ίσες αποστάσεις από τα δύο μεγάλα κόμματα:

«Και όσον αφορά τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Λένε συχνά: ‘Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει Νέα Δημοκρατία’.

»Μετά λέει ο κ. Μητσοτάκης, όταν του ασκούμε κριτική: ‘Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, θα βγει ΣΥΡΙΖΑ’.

»Απαντάμε σήμερα απ’ τη Δράμα: Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ για να υπερασπιστείς την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού απέναντι στα συμφέροντα που υπηρετούν».

Σχολιάζοντας την επιχειρηματολογία των πολιτικών του αντιπάλων περί ίσων αποστάσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξήγησε:

«Ίσες αποστάσεις κρατάς όταν θες να είσαι ουδέτερος. Πότε μείναμε ουδέτεροι; Το 2010; Τότε, αυτό το κόμμα είπε την αλήθεια.

»Ποιοι είπαν τα ψέματα; Ο κ. Μητσοτάκης, που σήμερα έβγαλε μια ανακοίνωση και περιφρονεί την ιστορία μας. Ας ρωτήσει την αδερφή του, η οποία είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.

»Ξέρετε, το 2010 εμείς σηκώσαμε την ευθύνη, εμείς σηκώσαμε τη σημαία της συνέπειας και κάποιοι ήταν στην απέναντι όχθη να πετροβολούν την εθνική προσπάθεια, λέγοντας μεγάλα λόγια για να κατακτήσουν τη θέση του πρωθυπουργού.

»Μετά τα ‘Ζάππεια’ έγιναν μνημόνια και η σεισάχθεια, funds για τα δάνεια του ελληνικού λαού», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024