Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στην Τουρκία: Χιλιάδες σεισμόπληκτοι φτάνουν στα κατεχόμενα

Σεισμός στην Τουρκία: Χιλιάδες σεισμόπληκτοι φτάνουν στα κατεχόμενα

Οι σεισμοπαθείς από την Τουρκία μεταναστεύουν αναγκαστικά και αρκετοί φτάνουν στα κατεχόμενα αδυνατώντας να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους όπως η υγεία, η στέγαση ή η διατροφή στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Χιλιάδες άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους και τα σπίτια τους από τον σεισμό στην Τουρκία, μαζεύουν από τα χαλάσματα όσα πράγματα τους έχουν απομείνει και μετακομίζουν στα σπίτια συγγενών τους ή των παιδιών τους στα κατεχόμενα, έγραψε χθες Πέμπτη η Γενί Ντουζέν.

Με πλοία και αεροπλάνα

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί μεταναστεύουν αναγκαστικά με πλοία και αεροπλάνα μην μπορώντας να ικανοποιήσουν βασικές ανάγκες τους όπως η υγεία, η στέγαση ή η διατροφή στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των σεισμόπληκτων που ήρθαν, οι επίσημοι αποφεύγουν να προβούν σε δηλώσεις για το θέμα. Μερικοί δήμοι και οργανώσεις βοήθειας λένε ότι ξεπέρασαν τα τριψήφια νούμερα οι αριθμοί εκείνων που αποτείνονται για βοήθεια όπως φαγητό και ρούχα.

»Οι δε εταιρείες που εκτελούν θαλάσσια δρομολόγια λένε ότι αυξήθηκε κατά 50% το ποσοστό πληρότητας στα πλοία τους. Λέγεται ότι οι άνθρωποι που έρχονται για ν’ αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα που βιώνουν στο θέμα της στέγασης και της υγείας ζουν σε μικρά σπίτια συνωστισμένοι και οι χρόνιοι ασθενείς δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Δεν τηρείται οποιοδήποτε αρχείο»

Σημειώνεται επίσης ότι τα διαβατήρια ή οι ταυτότητες πολλών σεισμόπληκτων χάθηκαν κάτω από τα ερείπια και, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, σ’ αυτά τα άτομα παραχωρούνται εκ μέρους των αρχών άλλα έγγραφα αντί ταυτότητας.

«Οι άνθρωποι εισέρχονται στην Κύπρο μ’ αυτό το έγγραφο και δεν τηρείται οποιοδήποτε αρχείο», προσθέτει η Γενί Ντουζέν.

Ο «δήμος» Κερύνειας έκανε γνωστό ότι τις τελευταίες πέντε μέρες αποτάθηκαν σ’ αυτόν 400 άτομα από 80 οικογένειες για βοήθεια και πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι σεισμόπληκτοι από την Τουρκία. Αρμόδιοι του «δήμου» δηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά.

Πηγή: ΚΥΠΕ/philenews.com

Sports in

Νίκησαν και έμειναν ζωντανοί οι Λέικερς (119-108)

Οι Λέικερς νίκησαν με 119-108 και γλύτωσαν την σκούπα από τους Νάγκετς, μένοντας παράλληλα ζωντανοί στη σειρά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024