Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: 4 κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας φεύγουν από Ελλάδα
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα στις σεισμόπληκτες χώρες
Τέσσερα κοντέινερ με 50 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας αποχωρούν με φορτηγά από Ασπρόπυργο για το λιμάνι της Πάτρας, με προορισμό την Τουρκία και τη Συρία, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.
Η ανθρωπιστική βοήθεια προς τις σεισμόπληκτες χώρες, που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο των 7.7 Ρίχτερ, θα φορτωθεί σε πλοίο, το οποίο αποπλέει στις 09:00 το πρωί, από το λιμάνι της Πάτρας.
Και με το δεύτερο αυτό κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας, σε συνέχεια του πρώτου που μεταφέρθηκε με πλοίο την Τετάρτη από το λιμάνι του Κερατσινίου στην Αλεξανδρέττα, η Ελλάδα συνεχίζει να στέκεται αλληλέγγυα στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που δοκιμάζονται από τους σεισμούς.
Την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.
- Ο καλός Τομ, ο «στραβωμένος» Βιν και ένας κομπάρσος: Η άλλη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν
- Κορωπί: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη – Έκαψε δύο αποθήκες
- Ο Πορζίνγκις το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη και η… Αθήνα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου



