Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Όλοι μιλούν για τους «Παίκτες» με τον Γιάννη Νιάρρο - Αξίζει τελικά όλος αυτός ο ντόρος;

Όλοι μιλούν για τους «Παίκτες» με τον Γιάννη Νιάρρο – Αξίζει τελικά όλος αυτός ο ντόρος;

Αξίζει άραγε ο ντόρος που έχει προκληθεί γύρω από τους «Παίκτες» του Γιώργου Κουτλή;

Είδα πρώτη φορά τους «Παίκτες» στην πρώτη (πρώτη πρώτη) παράστασή τους πέρσι. Τότε που είχαμε διαβάσει μόνο το δελτίο Τύπου και κανείς δεν ήξερε περί τίνος επρόκειτο.

Δεν χρειάστηκαν πολλά για να με πείσουν να δω την παράσταση τότε. Ένα όνομα: Γιάννης Νιάρρος. Είμαι μεγάλος φαν του Γιάννη Νιάρρου και από το «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα» και το «Στέλλα Κοιμήσου» τον ακολουθώ σε κάθε δουλειά του.

Έτσι ήταν εύκολη η απόφαση εκείνη την Δευτέρα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο να επιλέξω να δω τους «Παίκτες».
Φυσικά, τους ξαναείδα και φέτος. Μόνο που από πέρσι μέχρι φέτος υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Τώρα όλη η Ελλάδα μιλάει για τους «Παίκτες» του Γιώργου Κουτλή.

Όποιος ασχολείται εντατικά με το θέατρο ξέρει ότι το word of mouth είναι καλύτερο από οποιαδήποτε πληρωμένη διαφήμιση. Μια παράσταση, όση διαφήμιση κι αν έχει, αν δεν είναι καλή μετά από κάποιες εβδομάδες αυτό θα αρχίσει να φαίνεται στα εισιτήρια.

Από την άλλη πλευρά, μια καλή παράσταση, ακόμα και με ελάχιστη ή καθόλου διαφήμιση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνει «γκελ» στον κόσμο και θα έχει επιτυχία.

Έτσι έγινε και με τους «Παίκτες». Από εκείνη την Δευτέρα του Οκτωβρίου του 2021 η παράσταση άρχισε να «ακούγεται» όλο και περισσότερο. Από στόμα σε στόμα… άρχισαν να έρχονται τα πρώτα sold out και η παράσταση, όπως ήταν (πλέον) αναμενόμενο πήγε σε 2η χρονιά κι αν συνεχίσει έτσι δεν αποκλείεται να πάει και σε 3η και σε 4η και πάει λέγοντας…

Η υπόθεση…

Η ιστορία βασίζεται στο έργο του Νικολάι Γκόγκολ και η ιστορία έχει ως εξής: Σ’ ένα απομακρυσμένο πανδοχείο της Ρωσίας, καταφτάνει ένας δεινός χαρτοπαίχτης, απατεώνας και πλαστογράφος. Στόχος του, να βρει τα επόμενα θύματά του, και να τα «γδάρει». Αλλά δε θα είναι τόσο απλή υπόθεση.

Στο ίδιο πανδοχείο διαμένουν δύο εξίσου δεινοί κομπιναδόροι, που γυρεύουν το ίδιο ακριβώς πράγμα με τον πρώτο: ένα λαχταριστό, αθώο και, φυσικά, κεφαλαιούχο θύμα. Οι δύο συναντούν τον ένα και σύντομα ενώνουν τις δυνάμεις τους, οδηγώντας την παράσταση σε ένα πανδαιμόνιο γεμάτο μπλόφες, ρίσκο, ανταγωνισμούς, συμμαχίες, εκπλήξεις κι ανατροπές, καθώς στο παιχνίδι μπαίνουν σιγά-σιγά όλοι οι παράξενοι ένοικοι που τριγυρνούν σ’ αυτό το μικρό και ήσυχο πανδοχείο.

Αξίζει;

Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνει κανείς, από τα πρώτα κιόλας λεπτά της παράστασης είναι η χημεία ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Ηλίας Μουλάς και Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος μοιάζουν περισσότερο με μια παρέα (ταλαντούχων ηθοποιών) που ανεβάζει μια παράσταση, παρά με έναν θίασο. Κι όχι με την κακή έννοια.

Οι «Παίκτες» μέσα σε 90 λεπτά θα σε παρασύρουν σε ένα ευφυές παιχνίδι ρόλων και παρεξηγήσεων, όπου η πραγματικότητα μπλέκεται με την οφθαλμαπάτη με αποτέλεσμα στο τέλος… να μην ξέρεις τι είναι πραγματικό και τι όχι.

Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από… πολύ γέλιο! Προσωπικά, υπήρχαν στιγμές που… πονούσε το συκώτι μου από το γέλιο.
«Αρχιτέκτονας» όλης αυτής της θεατρικής εμπειρίας είναι ο Γιώργος Κουτλής, ο οποίος με την ευρηματική σκηνοθεσία του πήρε ένα κλασικό έργο και το μετέτρεψε σε μια κωμωδία γεμάτη ενέργεια που σε παρασύρει στον φρενήρη ρυθμό της από τα πρώτα κιόλας λεπτά, σε σημείο μάλιστα να απορείς για τις αντοχές των ηθοποιών.

Όλα τα παραπάνω γίνονται ακόμα καλύτερα με την μουσική του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη, που παίζουν ζωντανά πάνω στη σκηνή οι Γιώργος Τζαβάρας και Γιώργος Μπουκαούρης, οι οποίοι δεν δρουν μόνο ως μουσικοί, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν και και βασικούς πρωταγωνιστές της δράσης.

Εν κατακλείδι οι παίκτες θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς που δεν πρέπει με τίποτα να χάσετε.

Βέβαια, αυτό είναι κάτι δύσκολο αφού, μέχρι και τις 9 Απριλίου ΟΛΕΣ οι παραστάσεις είναι sold out. Με τέτοια επιτυχία βέβαια δεν αποκλείεται να πάρουν παράταση…

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία – μετάφραση – διασκευή: Γιώργος Κουτλής
  • Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Μαγουλιώτης
  • Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
  • Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
  • Μουσική: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
  • Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
  • Χορογραφία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιάκωβος Μηνδρινός
  • Φωτογραφίες – video: Χρήστος Συμεωνίδης

Παίζουν:

  • Γιάννης Νιάρρος,
  • Βασίλης Μαγουλιώτης,
  • Ηλίας Μουλάς,
  • Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος,
  • Γιώργος Τζαβάρας
  • Γιώργος Μπουκαούρης
  • guest star ο Θέμης Πάνου

Η παράσταση θα παίζεται μέχρι τις 9 Απριλίου και εισιτήρια θα μπορούσατε να προμηθευτείτε (αν δεν ήταν όλα sold out) εδώ

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024