Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τυνησία: Συνέλαβαν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και επικριτή του προέδρου Σάγεντ

Τυνησία: Συνέλαβαν πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και επικριτή του προέδρου Σάγεντ

Η αστυνομία στην Τυνησία συνέλαβε το τελευταίο 48ωρο πολιτικούς και επιχειρηματίες, ανάμεσά τους τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νουρεντίν Μπίρι, επικριτή του προέδρου της χώρας Κάις Σάγεντ.

Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες Δευτέρα τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Τυνησίας και ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Νουρεντίν Μπίρι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το AP), πολέμιο του προέδρου Κάις Σάγεντ, έγινε γνωστό από τον δικηγόρο του.

«Χτύπησαν τη σύζυγό του»

«Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι του Νουρεντίν Μπίρι, χτύπησαν τη σύζυγό του και τον συνέλαβαν», είπε ο δικηγόρος Σαμίρ Ντιλού σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Reuters, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Reuters, υπό κράτηση βρίσκεται επίσης ο Νουρεντίν Μπουτάρ, διευθυντής του ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού Mosaique FM.

Το τελευταίο 48ωρο, η αστυνομία συνέλαβε πολιτικούς και επιχειρηματίες με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά της εθνικής ασφάλειας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Βασικά αγαθά έχουν εξαφανιστεί

Στην Τυνησία διεξήχθησαν πρόσφατα εκλογές στις οποίες συμμετείχε μόλις το 11% του εκλογικού σώματος, με τους επικριτές του προέδρου Σάγεντ να επισημαίνουν τα άδεια εκλογικά τμήματα ως απόδειξη της περιφρόνησης του κοινού για την ατζέντα του και την κατάληψη των εξουσιών.

Η οικονομική παρακμή στην Τυνησία, όπου ορισμένα βασικά αγαθά έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια ενώ η κυβέρνηση έχει περικόψει τις επιδοτήσεις καθώς αναζητά ξένη διάσωση για να αποφύγει τη χρεοκοπία, έχει απογοητεύσει πολλούς από την πολιτική και τους έχει κάνει να θυμώσουν με τους ηγέτες τους.

Ο ρόλος του νέου κοινοβουλίου έχει συρρικνωθεί στο πλαίσιο ενός πολιτικού συστήματος που εισήγαγε ο Σάγεντ πέρυσι, το οποίο παρέχει στην προεδρία σχεδόν απόλυτη εξουσία, μετά την κατάληψή της το 2021.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024