Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή του μετά από πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη του Michigan State University (MSU) της πόλης Ιστ Λάνσινγκα, στις ΗΠΑ, χθες Δευτέρα (τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα για την Ελλάδα), δήλωσε εκπρόσωπος του πανεπιστημίου στον ιστότοπο Detroit News, αφότου η αστυνομία της πανεπιστημιούπολης ανέφερε νωρίτερα πολλαπλούς τραυματισμούς μ’ έναν ύποπτο να είναι ελεύθερος.

Βρείτε «καταφύγιο»

Η πανεπιστημιακή αστυνομία κάλεσε μέσω Twitter τους φοιτητές, τις φοιτήτριες και το προσωπικό να «βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται», καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν επιτόπου.

Ακούστηκαν πυρά σε δύο σημεία της πανεπιστημιούπολης, κοντά στο κτίριο Μπέρκλι Χολ και στο γυμναστήριο IM East. Δεν έχουν δοθεί ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν.

Ο δράστης κινείται πεζή

Ο δήμος της Ιστ Λάνσινγκ, όπου βρίσκονται εγκαταστάσεις σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κοντά στην πολιτειακή πρωτεύουσα Λάνσινγκ, ανέφερε μέσω Twitter πως το πρόσωπο που άνοιξε πυρ δεν έχει συλληφθεί και κινείται πεζή.

Στο δημόσιο πολιτειακό πανεπιστήμιο MSU και ιδίως στην πανεπιστημιούπολη στο Ιστ Λάνσινγκ πάνε καθημερινά ως και 50.000 φοιτητές.