Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκλεισε προσωρινά ο εναέριος χώρος λόγω ύποπτου drone

Έκλεισε προσωρινά ο εναέριος χώρος λόγω ύποπτου drone

Εξελίξεις μετά τις πληροφορίες για ρωσικό πραξικόπημα

Η Μολδαβία έκλεισε προσωρινά τον εναέριο χώρο το απόγευμα της Τρίτης όπως ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, AirMoldova σε μία περίοδο πολιτικής κρίσης και μετά τις πληροφορίες για πραξικόπημα από τους Ρώσους.

«Αγαπητοί επιβάτες, αυτή την ώρα ο εναέριος χώρος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας είναι κλειστός. Αναμένουμε προκειμένου να αρχίσουν εκ νέου οι πτήσεις», ανέφερε η Air Moldova σε ανάρτησή της, στη σελίδα της στο Facebook.

Λίγο αργότερα με ενημέρωσή της, η Air Moldova ανακοίνωσε ότι ο εναέριος χώρος άνοιξε.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης στη Μολδαβία η αιτία για το γεγονός πως έκλεισε ο εναέριος χώρος ήταν πως εντοπίστηκε να πετάει ένα drone αγνώστους προελεύσεως.

Οι πληροφορίες για πραξικόπημα των Ρώσων

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται μία ημέρα αφότου η πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού ανέφερε ότι η Ρωσία θέλει να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στη χώρα.

Η Μολδαβή πρόεδρος ζήτησε αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά την παραίτηση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, η οποία προήλθε μετά από μήνες πίεσης από τη Μόσχα.

«Το σχέδιο περιελάμβανε δολιοφθορές και στρατιωτικά εκπαιδευμένους ανθρώπους μεταμφιεσμένους σε πολίτες για να πραγματοποιήσουν βίαιες ενέργειες, επιθέσεις σε κυβερνητικά κτίρια και σύλληψη ομήρων», είπε η Σαντού στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Ποιο ήταν το φερόμενο σχέδιο των Ρώσων

Σύμφωνα με το Politico, η πρόεδρος της Μολδαβίας πρόσθεσε ότι πολίτες της Ρωσίας, του Μαυροβουνίου, της Λευκορωσίας και της Σερβίας θα είναι μεταξύ εκείνων που θα εισέλθουν στη Μολδαβία για να προσπαθήσουν να πυροδοτήσουν διαμαρτυρίες σε μια προσπάθεια «να αλλάξουν τη νόμιμη κυβέρνηση σε μια παράνομη κυβέρνηση, που ελέγχεται από τη Ρωσική Ομοσπονδία για να σταματήσει τη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ».

Οι δηλώσεις της Σαντού έρχονται αφότου όρισε νέο πρωθυπουργό την Παρασκευή για να διατηρήσει τη χώρα της σε τροχιά υπέρ της ΕΕ μετά την πτώση της προηγούμενης κυβέρνησης νωρίτερα την ίδια ημέρα.

«Οι αναφορές που ελήφθησαν από τους Ουκρανούς εταίρους μας δείχνουν τις τοποθεσίες και τις υλικοτεχνικές πτυχές της οργάνωσης αυτής της ανατρεπτικής δραστηριότητας. Το σχέδιο προβλέπει επίσης να αξιοποιήσει ξένους για βίαιες ενέργειες», είπε, προσθέτοντας ότι προηγούμενες δηλώσεις του Ουκρανού προέδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τα σχέδια της Ρωσίας να πυροδοτήσει ταραχές επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές της Μολδαβίας.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024