Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυριάκος Πιερρακάκης για gov.gr: «Το μέλλον είναι ψηφιακό - Ή το σχεδιάζεις ή το υφίστασαι»

Κυριάκος Πιερρακάκης για gov.gr: «Το μέλλον είναι ψηφιακό – Ή το σχεδιάζεις ή το υφίστασαι»

«Οι μεταρρυθμίσεις όμως δεν είναι απλά αντιγραφές. Έπρεπε να χαρτογραφήσουμε τα δικά μας μητρώα», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.

«Είναι ημέρα μεγάλης χαράς και συγκίνησης», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής για την συμπλήρωση των τριών χρόνων λειτουργίας του gov.gr, «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση».

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο του υπουργείου και τη λειτουργία του gov.gr, μίλησε για τις ψηφιακές συναλλαγές που έφτασαν το 2020 το 1,2 δισ., ενώ έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν για να παρουσιάσει την σημερινό άλμα που επετεύχθη στο θέμα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας

Διευκρίνισε ότι το αρχικό πρότυπο – καλύτερο παράδειγμα ήταν αρχικά εκείνο της Βρετανίας.

«Οι μεταρρυθμίσεις όμως δεν είναι απλά αντιγραφές. Έπρεπε να χαρτογραφήσουμε τα δικά μας μητρώα, που πρέπει να διασυνδεθούν, και έτσι έγινε μια σιωπηρή δουλειά και την επόμενη μέρα των εκλογών δημιουργήθηκε το υπουργείο, μια νέα δομή που μπορούσε να κάνει μια σειρά από αλλαγές», είπε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Οι αλλαγές ξεκίνησαν αμέσως, γιατί τα γεγονότα είναι πάντα αμείλικτα. Έτσι το 112 ετέθη πρώτη προτεραιότητα, στα διόδια χρησιμοποιείται ο ίδιος πομποδέκτης, έγινε απλούστευση της δήλωσης γέννησης του παιδιού, καταργήθηκε το φαξ.

«Ήρθε δυο μήνες νωρίτερα»

»Επιταχύναμε, όμως, λόγω covid την πλατφόρμα και έτσι το gov.gr ήρθε δυο μήνες νωρίτερα από ό,τι το περιμεναμε».

Ο κ. Πιερρακάκης συνέχισε την διαδρομή της ψηφιακής πύλης θυμίζοντας το 13033, την άυλη συνταγογράφηση, την βίβλο ψηφιακού μετασχηματισμού, τη μετάβαση στο 5G που έγινε με καινοτόμα δημοπρασία, «ενώ στη σταθερή τηλεφωνία έχουμε την οπτική ίνα με κάλυψη 1,3 εκατ. γραμμών μέχρι σήμερα και  πρέπει να φτάσουμε 4,8 μέχρι το 2027», όπως είπε.

«Το μέλλον είναι ψηφιακό και ή το σχεδιάζεις ή το υφίστασαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, μίλησε για το σύστημα εθνικού εμβολιασμού, που στήθηκε μέσα σε λίγες εβδομάδες.

«Υπήρξαν πολλές επενδύσεις από ξένες εταιρείες, όπως Amazon, Microsoft, google, το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό covid που το εισηγηθήκαμε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το My Health που είναι το πρόπλασμα ιατρικού φακέλου, ο τρόπος χορήγησης των επιδομάτων, οι ‘έξυπνες πόλεις’ με πρόγραμμα για τους 332 δήμους για να κάνουν και οι δήμοι τη μετάβαση», προσέθεσε.

Τέλος, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «στο έργο που παρουσιάζεται από το πρωί, την πνοή την δώσατε εσείς».

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024