Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινάει το έργο συντήρησης της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινάει το έργο συντήρησης της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, προβλέπεται μεταξύ άλλων, η συντήρηση των χώρων πρασίνου στους κήπους της νέας παραλίας, που αναπτύσσονται σε μια έκταση περίπου 62,5 στρεμμάτων.

Σε εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής στη νέα παραλία προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έπειτα από την υπογραφή σήμερα (14/02) το πρωί της σύμβασης ανάθεσης του αντίστοιχου έργου από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη.

«Η νέα παραλία είναι το κόσμημα της πόλης μας, είναι ένας τόπος που προσελκύει και κατοίκους και επισκέπτες. Με αυτήν την εργολαβία  υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε η νέα παραλία να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε βάθος διετίας

Το έργο, που θα έχει διάρκεια δύο ετών, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων τα οποία έχουν προκύψει από φθορές αλλά και βανδαλισμούς που σημειώθηκαν κατά καιρούς στη νέα παραλία όπως και εργασίες για την αναβάθμιση του πρασίνου.

Στο πλαίσιό του θα καλυφθούν και οι ανάγκες για περιοδική συντήρηση των πολυσύνθετων εγκαταστάσεων της νέας παραλίας.

Πράσινο 62,5 στρεμμάτων

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, προβλέπεται η συντήρηση των χώρων πρασίνου στους κήπους της νέας παραλίας, που αναπτύσσονται σε μια έκταση περίπου 62,5 στρεμμάτων.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο συντήρησης του πρασίνου αλλά και να αναβαθμιστούν τα πάρκα τόσο περιβαλλοντικά όσο και αισθητικά. Προς αυτήν την κατεύθυνση, εξάλλου, προγραμματίζονται εκατοντάδες νέες δενδροφυτεύσεις αλλά και η τοποθέτηση χιλιάδων θάμνων και φυτών.

Φωτισμός και σιντριβάνια

Παράλληλα, προβλέπονται η συντήρηση του δικτύου φωτισμού, η τοποθέτηση φωτιστικών που έχουν καταστραφεί και η αντικατάσταση λαμπτήρων.
Το έργο περιλαμβάνει ακόμη εκτεταμένες παρεμβάσεις για την επισκευή σιντριβανιών, την αποκατάσταση λειτουργίας στα επεισόδια νερού κατά μήκος της παραλίας, τη ριζική ανακαίνιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κ.ά.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024