Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στεφανία Γουλιώτη: «Χαριεντίζεσαι με όλους τους ηθοποιούς και μετά τους λες είστε απόφοιτοι Λυκείου»

Στεφανία Γουλιώτη: «Χαριεντίζεσαι με όλους τους ηθοποιούς και μετά τους λες είστε απόφοιτοι Λυκείου»

«Αρχίζω τώρα και φωνάζω. Δεν μου αρέσει καθόλου το ότι υποτιμάς την Τέχνη» σημειώνει η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη.

Τη δική της άποψη για την υπόθεση του Προεδρικού Διατάγματος 85 και την εξίσωση των πτυχίων των δραματικών σχολών με τα απολυτήρια Λυκείου μίλησε η Στεφανία Γουλιώτη.

Η γνωστή ηθοποιός, που φέτος απολαύσαμε ως Αλεξάνδρα μέσα από τη σειρά Maestro, εξέφρασε μέσα από την εκπομπή Uncover Stories του AtticaTV τα παράπονα και την αντίθεσή της στις πρακτικές του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και του Υπουργείου Εργασίας.

«Στην πραγματικότητα το μεγάλο πρόβλημα σε αυτό, πέρα από τα πρακτικά προβλήματα, το ότι δεν μπορείς να κάνεις σπουδές στο εξωτερικό, και την ψυχολογική υποβάθμιση, κυρίως δεν μπορείς να λες ότι προσθέτεις κάποιες γνώσεις σε έναν άνθρωπο κι αυτό να μην αναγνωρίζεται κρατικά και από την κοινωνία» ανέφερε αρχικά η Στεφανία Γουλιώτη.

«Το πρόβλημα και ο μεγάλος θυμός είναι ότι αυτό που μας λένε επί της ουσίας είναι πως το είδος των σπουδών, το ότι εγώ διευρύνω τους ορίζοντές μου στο σώμα μου, στην ψυχή μου, στα βιβλία που διαβάζω για να μπορέσω να αποδώσω στη σκηνή… μου λες ότι είναι για τα σκουπίδια» τονίζει η ηθοποιός.

«Τον μισό καλλιτεχνικό χώρο δεν τον αφορά τα πρακτικά, γιατί έχει ήδη μία επαγγελματική αποκατάσταση… αλλά είναι μία ψυχική υποβάθμιση και ως καλλιτέχνες αυτό μας ταράζει πιο πολύ και το πού μας τοποθετείτε κοινωνικά. Αυτό μας θυμώνει πάρα πολύ» σημειώνει αμέσως μετά η Στεφανία Γουλιώτη.

«Ήδη την υποτίμησες τη δουλειά μας φοβερά μέσα στην πανδημία. Μιλάμε για μουσικούς που τρώνε τη ζωή τους πάνω στα πλήκτρα, μιλάμε για κινηματογραφιστές. Μιλάμε για όλη αυτή την υποκρισία που υπάρχει στο να κάνεις πολιτιστικές πρωτεύουσες, να διοργανώνεις μεγάλα events, να πηγαίνεις στις πρεμιέρες, να σου αρέσει να χαριεντίζεσαι με όλους τους καλλιτέχνες αλλά να τους λες: ξέρεις κάτι, είσαι απόφοιτος Λυκείου».

«Αυτό είναι εξοργιστικό αλλά χαίρομαι γιατί βλέπω ότι με φοβάσαι στην πραγματικότητα και μου θυμίζεις πόση δύναμη έχω» επισημαίνει η Στεφανία Γουλιώτη.

Δείτε τι είπε

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024