Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βία στα σχολεία: Το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση

Βία στα σχολεία: Το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση

Ξυλοδαρμοί μεταξύ των ανηλίκων, βίντεο από σχολεία που απαθανατίζουν αυτές τις στιγμές, ανεξέλεγκτα βίαιες συμπεριφορές και φτάνουμε να μιλάμε δυστυχώς για μια δραματική τάση της νέας εποχής.

Τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων πληθαίνουν. Μαχαιρώματα, μπουνιές και κλωτσιές. Αποτέλεσμα, πολλά παιδιά να καταλήγουν στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας, κάποια από αυτά με σοβαρά τραύματα.

Ξυλοδαρμοί μεταξύ των ανηλίκων, βίντεο από σχολεία που απαθανατίζουν αυτές τις στιγμές, ανεξέλεγκτα βίαιες συμπεριφορές και φτάνουμε να μιλάμε δυστυχώς για μια δραματική τάση της νέας εποχής.

Το νέο τρομακτικό παιχνίδι στα παιδιά και στους εφήβους, είναι πλέον να φτιάχνουν ομάδες, κάποιοι να ξυλοκοπούν συμμαθητές τους μέσα στα σχολεία και κάποιοι άλλοι αναλαμβάνουν να το βιντεοσκοπήσουν και να το ανεβάσουν στα social media με σκοπό τη δημοφιλία, να πάρουν περισσότερα likes, να αποκτήσουν περισσότερους ακολούθους και να νιώσουν ικανοποίηση.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί με σχέδιο νόμου να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα.

Η συμπλοκή στα Σπάτα

Τελευταίο άγριο περιστατικό η συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων που σημειώθηκε λίγο πριν τις 19:30 χθες Κυριακή το απόγευμα  σε εμπορικό κέντρο στην Ανατολική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα περίπου 20 ατόμων συμμετείχε σε καβγά, που γρήγορα εξελίχθηκε σε συμπλοκή.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν δύο ανήλικοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Παίδων, ενώ η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές από το σημείο.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό όλων των προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο. Τα ξημερώματα δύο από τους προσαχθέντες, ηλικίας 15 και 16 ετών, συνελήφθησαν για πρόκληση σωματικών βλαβών. Οι δύο ανήλικοι πρόκειται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης

Στο νομοσχέδιο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας αναφέρεται με ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
“Το ν/σ “Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή” στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εκφοβισμού εντός των εκπαιδευτικών δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας”, επισημαίνει στην ανάρτησή του.

“Με σχέδιο συνεχίζουμε να λαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα”, επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024