Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς η ΝΔ θα αξιοποιήσει την «προσχώρηση» Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ - Η... μη υποψηφιότητα, το παρασκήνιο, οι επόμενες κινήσεις

Πώς η ΝΔ θα αξιοποιήσει την «προσχώρηση» Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ – Η… μη υποψηφιότητα, το παρασκήνιο, οι επόμενες κινήσεις

Τι σημαίνουν οι λέξεις «απλός στρατιώτης» του νεαρού δικηγόρου, άλλοτε στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη – Η ειρωνική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ  

Με λέξεις – κλειδιά για τη γαλάζια ρητορική ενόψει της πολιτικής αναμέτρησης, όπως «σταθερότητα», «ευημερία», «ανάπτυξη» και «εκσυγχρονισμός» απέναντι σε «καταστροφικά βήματα οπισθοδρόμησης» και «επικίνδυνους πειραματισμούς», επέλεξε το άλλοτε στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, Σπύρος Καρανικόλας, να δημοσιοποιήσει την προσχώρησή του στη ΝΔ. Ως «απλός στρατιώτης», όπως ο ίδιος ανέφερε. Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά;

Οι πληροφορίες του in αναφέρουν, ότι η κομματική έδρα της Πειραιώς προτίθεται να αξιοποιήσει τον νεαρό δικηγόρο αμέσως. Ηδη εντάσσεται στο επικοινωνιακό κομμάτι της γαλάζιας παράταξης για την προβολή των κυβερνητικών θέσεων και του προγράμματος επόμενης τετραετίας δηλαδή. Ο ίδιος είχε παραιτηθεί το περασμένο καλοκαίρι με αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ στις εσωκομματικές εκλογές είχε συνταχθεί με την υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου.

Εκτός κάδρου η Α’ Αθήνας, αλλά…

Αυτή η αξιοποίησή του από την κεντροδεξιά παράταξη αλλά και η ίδια αποστροφή «στρατιώτης» δια στόματος του Καρανικόλα απέχουν από οποιοδήποτε «κλείδωμα» της υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ, όπως κυκλοφόρησε αστραπιαία χθες στα πολιτικά παρασκήνια. Για την ακρίβεια, είναι εκτός κάδρου το ενδεχόμενο να κατέβει στην Α’ Αθήνας όπου πολιτεύεται. Άλλα σενάρια ωστόσο δεν έχουν απορριφθεί.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στους γαλάζιους διαδρόμους δεν αποκλείεται ενδεχόμενη ένταξη του Καρανικόλα στο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση.

«Θα μας χαρίσει γέλιο»

«Τον καλωσορίζουμε.  Σε αυτήν την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, είναι ανάγκη να συναντηθούν δυνάμεις που πιστεύουν στην πρόοδο και τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας» ανακοίνωσε η ΝΔ, με ειρωνική την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, που έβαλε στο στόχαστρο προσωπικά τον Μητσοτάκη. «Η απόγνωση Μητσοτάκη αρχίζει να γίνεται διασκεδαστική και θα μας χαρίσει πολύ γέλιο» σχολίαζαν σε… φαρμακερό τόνο στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το όνομα του Καρανικόλα πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συζητείται στους νεοδημοκρατικούς κύκλους. Από τον Ιούνιο του 2022 όταν αποχώρησε από τη Χαριλάου Τρικούπη, ξεσηκώθηκαν σενάρια και παρασκηνιακές συζητήσεις για την πιθανότητα «μεταγραφής» του.

Μάλιστα τότε για πολλές εβδομάδες το ενδεχόμενο αυτό δεν επιβεβαιωνόταν αλλά και ούτε το διέψευδε κανείς κατηγορηματικά. Αν και τότε κάποιες φωνές στοιχημάτιζαν για την εκλογική κάθοδό του με τη ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, όπου υπήρχε… απελευθερωμένη θέση μετά την απόφαση του διευθυντή Τύπου της ΝΔ Νίκου Ρωμανού να μην κυνηγήσει τον σταυρό.

«Ανοιχτό κόμμα»

Εκ μέρους της κυβέρνηση επιχειρούνται σινιάλα διεύρυνσης και πολυσυλλεκτικότητας. Η ΝΔ «είναι ανοιχτό κόμμα στο οποίο μπορούν να βρουν έκφραση πολίτες που συμμερίζονται τις απόψεις και τις αντιλήψεις μας για τον προσανατολισμό της χώρας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Και φυσικά απέφυγε να συνδέσει τη «μεταγραφή» από το πράσινο στρατόπεδο με οποιεσδήποτε σκέψεις ή σενάρια για τις μετεκλογικές κινήσεις της ΝΔ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024