Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπερήφανη η κοινωνία του Κιλκίς για το ένθετο των μαθητών του στο Βήμα της Κυριακής

Υπερήφανη η κοινωνία του Κιλκίς για το ένθετο των μαθητών του στο Βήμα της Κυριακής

«Περήφανα τα παιδιά μας, περήφανοι κι εμείς για τους νεαρούς δημοσιογράφους του Κιλκίς» σημειώνουν, ευχαριστώντας το Βήμα για την ευκαιρία που έδωσε στους μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου του Κιλκίς καλωσόρισαν τις μαθητικές εφημερίδες στο «Βήμα της Κυριακής» για το 2023.

Μετά τη δημοσίευση του 16σέλιδου ένθετου, η τοπική κοινότητα εξέφρασε την υπερηφάνια της για την προσπάθεια των μαθητών του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς μέσα από την ιστορική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

«Περήφανα τα παιδιά μας, περήφανοι κι εμείς για τους νεαρούς δημοσιογράφους του Κιλκίς, που έστειλαν ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλη την Ελλάδα, που ζωγράφισαν το χαμόγελό τους μέσα στο ένθετό τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα eidiseis.gr.

Όπως σημειώνει, «ο Όμιλος Δημοσιογραφίας και Ψηφιακών Μέσων Ενημέρωσης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς αξίζει το χειροκρότημά μας, για όλα όσα κατέγραψε στο ένθετο».

«Είναι η νέα γενιά του Κιλκίς, που μαζί με τους δασκάλους – καθηγητές της μαθαίνει να διεκδικεί, να εκφράζεται και να ονειρεύεται, να είναι περήφανη για τον τόπο της και για τους ανθρώπους του. Είναι τα παιδιά που με το project Microgreens-Magicgreens, που αφορά την καλλιέργεια μικρολαχανικών, έφερε στο σχολείο μια σειρά διακρίσεων, με κορυφαία την πρώτη θέση στο Φεστιβάλ Νεανικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Ευρώπης» συμπληρώνει.

«Μεγάλη τιμή για το σχολείο»

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και στο σημαντικό βήμα που έδωσε στους νέους δημοσιογράφους, με τον διευθυντή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς Αλέξανδρο Ταμουτσίδη να επαναλαμβάνει την τιμή που τους έγινε.

«Οι «μικροί μας δημοσιογράφοι» συχνά μας εκπλήσσουν με την ευρηματικότητα, τη διεισδυτική ματιά και την αρτιότητα με την οποία καλύπτουν θέματα της σχολικής ζωής αλλά και γενικότερου ενδιαφέροντος. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η συνεργασία και επαφή με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, όπου οι νέοι δημοσιογράφοι εξοικειώνονται με το αντικείμενο και αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες» αναφέρει ο κ. Ταμουτσίδης.

«Η ιστορική εφημερίδα «Το Βήμα» εξέδωσε το ένθετο «Το Βήμα του Κιλκίς», την μαθητική μας εφημερίδα, η φιλοξενία της οποίας από ένα πανελλήνιας εμβέλειας έντυπο αποτελεί μεγάλη τιμή για το σχολείο και τη δημοσιογραφική μας ομάδα. Δόθηκε με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα στους μαθητές/τριες μας να αναδείξουν την εξαιρετική προσπάθειά τους, αλλά και να προβάλλουν τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα. Η εικόνα του Κιλκίς, η Ιστορία, τα αξιοθέατα αλλά και τα επιτεύγματα των μαθητών μας στον τομέα αυτόν, ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα» προσθέτει ο διευθυντής του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς.

Στην εφημερίδα «Το Βήμα του Κιλκίς» έγραψαν οι μαθήτριες και οι μαθητές: Καλλιόπη Αλπανίδου, Ευθυμία Βασίλαρου, Μαρία Γιοβανούδη, Ραφαέλα Καγιάνη, Μαρία-Αναστασία Κακάρα, Ραφαέλα Καράμπαγλη, Μαρίνα Καρπούζη, Ελένη Κιουφεντζόγλου-Κατσαβέλη, Κυριάκος Κιουφεντζόγλου-Κατσαβέλης, Ελένη Κόνιαρη, Άννα Κοσμίδου, Παρασκευή Κουλαρά, Χρυσή Κουτσοκώστα, Μανώλης Λαζαρίδης, Ευτυχία Λαζαρίδου, Μαρία – Γεωργία Λαλάτση, Μελίνα Μέλλανι, Ιωάννα Μητρούλη, Αθανασία Μυλωνά, Δημοκράτης Ντίνου, Αναστασία Ξοπλίδου, Παντελής Παρλαλόγλου, Ελένη Σιλβιστοπούλου, Ελισάβετ Σπυρίδου, Σωτήρης Τσιρογιάννης, Ευαγγελία Φρεγγίδου και Φώτης Φωτιάδης.

Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Μαρία Κατσαβέλη, Αλέξανδρος Ταμουτσίδης, ενώ τη δημοσιογραφική επιμέλεια είχε η Μάρνυ Παπαματθαίου.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024