Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σε τροχιά ανανέωσης η Porsche Cayenne

Σε τροχιά ανανέωσης η Porsche Cayenne

H γερμανική φίρμα δημοσιοποίησε τις πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης της ανανεωμένη Cayenne η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της τον προσεχή Απρίλιο με την υπόσχεση των πιο εκτεταμένων αλλαγών που έχουν υλοποιηθεί ποτέ σε μοντέλο της Porsche

Η αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση της Cayenne ξεκίνησε με την Porsche να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από τις δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου που πραγματοποιούνται σε διαφορετικά μήκη και πλάτη της υφηλίου προκειμένου η νέα εκδοχή του δημοφιλέστερου, βάσει πωλήσεων μοντέλου της γερμανικής φίρμας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δυνητικών αγοραστών του αλλά και σε αυτές της φίρμας και όσων έχουν συνυφανθεί με το όνομα της.

Έτσι, αν και μάλλον ελάχιστοι από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες της θα αναζητήσουν να μετακινηθούν στους δρόμους τους λιγότερο ταξιδεμένους με το αυτοκίνητό τους, η εξέλιξη της Cayenne πραγματοποιείται στις πλέον απαιτητικές συνθήκες και περιβάλλοντα, στον Αρκτικό Κύκλο, στην έρημο του Μαρόκου, σε εξαιρετικά δύσβατες ορεινές περιοχές της ιβηρικούς χερσονήσου αλλά και στην ποικιλία τοπίων και διαδρομών που προσφέρουν οι ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι όπως ενημερώνει η Porsche έχουν ήδη διανυθεί τέσσερα εκατομμύρια χιλιόμετρα από τα δοκιμαστικά πρωτότυπα και έπεται συνέχεια.

Αυτό που αξίζει επίσης να διευκρινιστεί είναι ότι σε αντίθεση ίσως με ό,τι θα περίμενε κανείς, δεν θα πρόκειται για τη νέα γενιά της Cayenne αλλά για μια εκτεταμένα βελτιωμένης εκδοχής του ήδη υφιστάμενου μοντέλου με αφετηρία την ίδια πλατφόρμα, αν και σε μετεξελιγμένη εκδοχή. Παρόλο που η «σημερινή» Cayenne πρωτοεμφανίστηκε το 2017 και, πλέον, θα περίμενε κανείς την νέα γενιά, η συγκεκριμένη απόφαση προφανώς σχετίζεται με την ηλεκτρική μετάβαση και την ανάγκη για ταυτόχρονη εξέλιξη των νέων ηλεκτρικών μοντέλων που οδηγεί σε παράταση των ήδη υφιστάμενων, μέχρι και αυτά να ασπαστούν την αμιγή ηλεκτροκίνηση.

Σε κάθε περίπτωση όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα, οι αλλαγές στην Cayenne θα είναι οι πλέον εκτεταμένες που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε μοντέλο, σε όλη την ιστορία της Porsche, κατά τη διαδικασία ανανέωσης μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της, όπως έχει ήδη γνωστοποιήσει η Porsche η νέα Cayenne θα διαθέτει ένα ημι-ενεργό πλαίσιο το οποίο θα συνδυάζεται με αερανάρτηση δύο θαλάμων και ενεργό σύστημα διαχείρισης του βαθμού απόσβεσης από τα αμορτισέρ καθώς και νέας τεχνολογίας φώτα HD-Matrix LED.

Aναβαθμίσεις αναμένονται και στο εσωτερικό όπου θα πάρουν θέση οι δύο οθόνες 12,6 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και 12,3 ιντσών για το infotainment που έχουν ήδη ενσωματωθεί στην 911 και την Taycan. Στην περίπτωση της Cayenne, οι ενδείξεις και τα μενού θα εμπλουτιστούν βέβαια με βάση τις νέες πιο περιπετειώδεις δυνατότητες του κορυφαίου SUV της Porsche. Στις προαιρετικές επιλογές αναμένεται να συμπεριληφθεί και μια νέα προαιρετική επιλογή με την μορφή της δυνατότητας επιλογής μιας τρίτης οθόνης για την ψυχαγωγία και ενημέρωση του συνοδηγού.

Επί του παρόντος η γερμανική φίρμα δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αναβαθμισμένων εκδόσεων της Cayenne, ωστόσο όλες τους θα επωφεληθούν από αυξημένη ισχύ και όχι μόνο.

Αναλυτικότερα, η βασική έκδοση θα υιοθετήσει ένα ισχυρότερο V6 3,0 λίτρων ο οποίος αναμένεται να αποδίδει 355 ίππους ενώ η S αναμένεται να εφοδιάζεται από ένα νέο V8 με διπλή υπερτροφοδότηση και ισχύ 475 ίππων. Η έκδοση Turbo GT θα εξακολουθήσει να προσφέρει μόνο στην coupe SUV έκδοση αμαξώματος της Cayenne και θα αποδίδει περί τους 660 ίππους και 850 Nm ροπής.

Οι «βασικές» plug-in υβριδικές εκδόσεις αναμένεται να υιοθετήσουν μεγαλύτερες μπαταρίες με χωρητικότητα 25,9 kWh με συνέπεια την αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία ενώ θα προσφέρουν και υψηλότερη ισχύ η οποία θα αγγίζει τους 470 ίππους. Από τις επιλογές δεν θα λείψει και η πληθωρική έκδοση Turbo S E-Hybrid η οποία προδιαγράφεται ακόμα ισχυρότερη.

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024