Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Bαρέα όπλα και αεροσκάφη ζήτησε ο Ζελένσκι από Μακρόν και Σολτς

Ουκρανία: Bαρέα όπλα και αεροσκάφη ζήτησε ο Ζελένσκι από Μακρόν και Σολτς

Τη διαβεβαίωσή τους ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία έδωσαν οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας στον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο οποίος τόνισε ότι «τώρα έχουμε ανάγκη» από βαρέα όπλα και αεροσκάφη.

Για την κοινή βούληση της Γαλλίας και της Γερμανίας να συνεχίσουν να ενισχύουν την Ουκρανία διαβεβαίωσε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο υποδέχθηκε μαζί με τον γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς στο μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Αφορά όλη την Ευρώπη

Ο πρόεδρος Μακρόν, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, υπενθύμισε τις κοινές γαλλογερμανικές προσπάθειες να πειστεί η Ρωσία να σταματήσει την επίθεσή της κατά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως εδώ και σχεδόν έναν χρόνο ο λαός, η κυβέρνηση και ο πρόεδρος της Ουκρανίας αντιστέκονται με μεγάλο κουράγιο στη ρωσική εισβολή.

Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας, είπε ο πρόεδρος Μακρόν, υπογραμμίζοντας πως αυτό αφορά όλη την Ευρώπη. Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στη Γαλλία, στους εταίρους και στους συμμάχους της για να κερδίσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας, είπε ο Μακρόν, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η στρατιωτική, οικονομική και επισιτιστική βοήθεια προς το Κίεβο θα συνεχιστεί.

Επιδίωξή μας είναι η αποκατάσταση της δικαιοσύνης, χωρίς την οποία δεν μπορεί να υπάρξει αποκατάσταση της ειρήνης, κατέληξε ο Μακρόν, τονίζοντας πως η Ρωσία ούτε πρέπει ούτε μπορεί να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο.

Λαμβάνοντας στη συνέχεια τον λόγο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ευχαρίστησε τον γάλλο ομόλογό του για την πρωτοβουλία αυτής της συνάντησης και για το γεγονός ότι η Γαλλία και η Γερμανία όλους αυτούς τους μήνες βρίσκονται στο πλευρό της χώρας του.

Ζήτησε βαρέα όπλα και αεροσκάφη

Είμαστε ευγνώμονες, είπε ο Ζελένσκι. Επανέλαβε την ανάγκη να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα η στρατιωτική ενίσχυση της χώρας του, λέγοντας πως «τώρα έχουμε ανάγκη» από βαρέα όπλα και αεροσκάφη. «Οσο πιο γρήγορα λάβουμε τη βοήθεια, τόσο πιο σύντομα θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος», κατέληξε ο ουκρανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο γερμανός καγκελάριος Σολτς χαρακτήρισε ηρωική την αντίσταση της Ουκρανίας, επισημαίνοντας ότι «αξίζει τη βοήθεια της Ευρώπης και των συμμάχων της».

Επιβεβαίωσε και αυτός ότι η στρατιωτική βοήθεια θα συνεχιστεί και χαιρέτισε το γεγονός ότι αύριο ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά αυτοπροσώπως σε σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Είναι κι αυτό μια απόδειξη ότι η Ουκρανία ανήκει στην ενωμένη Ευρώπη, είπε ο Σολτς, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία «δεν πρόκειται να κερδίσει αυτό τον πόλεμο».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024