Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωκάς Ευαγγελινός: Δάκρυσε μιλώντας για την παραίτηση από το Εθνικό Θέατρο

Φωκάς Ευαγγελινός: Δάκρυσε μιλώντας για την παραίτηση από το Εθνικό Θέατρο

«Δεν είναι μόνο ένας σύλλογος είναι η φωνή αυτής της γενιάς και εγώ ως δάσκαλος οφείλω να την ακούσω»

Το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των απόφοιτων καλλιτεχνικών σχολών, εξισώνοντάς τες ουσιαστικά με απολυτήριο Λυκείου, έχει αποτελέσει ένα πολύ γερό χτύπημα στα θεμέλια του Πολιτισμού, με τις αντιδράσεις να είναι πολύ έντονες από σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Πορείες, διαμαρτυρίες και καταγγελτικές αναρτήσεις ήταν η πρώτη φάση του αναβρασμού, ενώ ακολούθησαν απεργίες ηθοποιών και κλείσιμο θεάτρων, ενώ χθες παραιτήθηκαν όλοι οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, αφού εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν δώσει προς την κυβέρνηση για την τροποποίηση του διατάγματος και ακολούθησαν και οι καθηγητές του Κεντρικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

Δάκρυσε ο Φωκάς Ευαγγελινός

Καθηγητής χορού επί 23 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο ο Φωκάς Ευαγγελινός μίλησε στο podcast του «20/20 Magazine» για τον αγώνα που δίνεται από τους διδάσκοντες ώστε να δίπλα στα όνειρα και στους αγώνες των σπουδαστών.

Ο γνωστός χορογράφος με τις αμέτρητες διακρίσεις στον χώρο του, ο οποίος με τις εμπνεύσεις του έχει αφήσει τεράστιο το στίγμα του και στην τηλεόραση λίγο πριν πιάσει το πόστο του στο J2US χαρίζοντας όπως πάντα φαντασμαγορικό θέαμα επί σκηνής με τις εμφανίσεις των λαμπερών ζευγαριών, λύγισε μιλώντας για τα οράματα και τα εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς καλλιτεχνών που σβήνουν στον απόηχο μία απόφασης – «ντροπή» για όσους υπηρετούν την Τέχνη.

«Εγώ θέλω να πω ότι είμαι 23 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και είναι τιμή μου. Στα 23 χρόνια αυτά έχω συνομιλήσει με νέους ανθρώπους που έχουν οράματα και διεκδικούν το αυτονόητο να θέλουν καλύτερες συνθήκες για αυτό που καλούνται να κάνουν ως τέχνη. Δεν είναι μόνο ένας σύλλογος είναι η φωνή αυτής της γενιάς και εγώ ως δάσκαλος οφείλω να την ακούσω» είπε εμφανώς συγκινημένος.

Δείτε το απόσπασμα

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024