Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αεροπλάνο: Ποια θέση είναι προτιμότερο να κλείσεις σε μια πτήση;

Αεροπλάνο: Ποια θέση είναι προτιμότερο να κλείσεις σε μια πτήση;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πτήσεις είναι πολύ ασφαλείς και γίνονται όλο κα ασφαλέστερες με το πέρασμα του χρόνου.

Όταν κάνετε κράτηση μιας πτήσης, σκέφτεστε ποτέ ποια θέση θα σας προστατεύσει περισσότερο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης; Πιθανότατα όχι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν κράτηση θέσεων για άνεση, όπως χώρο για τα πόδια, ή για ευκολία, όπως εύκολη πρόσβαση στις τουαλέτες. Οι τακτικοί επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου και του συντάκτη των TIME, μπορούν να κάνουν κράτηση για τη θέση τους όσο το δυνατόν πιο κοντά στο μπροστινό μέρος, ώστε να μπορούν να αποβιβαστούν πιο γρήγορα.

Σπάνια κάνουμε κράτηση πτήσης με την ελπίδα να πάρουμε μία από τις μεσαίες θέσεις στην τελευταία σειρά. Λοιπόν, μάντεψε τι; Αυτά τα καθίσματα είναι στατιστικά τα ασφαλέστερα σε ένα αεροπλάνο.

Μια έρευνα του περιοδικού TIME που εξέτασε δεδομένα ατυχημάτων αεροσκαφών 35 ετών βρήκε ότι τα μεσαία πίσω καθίσματα ενός αεροσκάφους είχαν το χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας: 28%, σε σύγκριση με 44% για τα καθίσματα του μεσαίου διαδρόμου.

Λογικά είναι και αυτό λογικό. Το να κάθεστε δίπλα σε μια σειρά εξόδου θα σας παρέχει πάντα την ταχύτερη έξοδο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει φωτιά από εκείνη την πλευρά. Αλλά τα φτερά ενός αεροπλάνου αποθηκεύουν καύσιμα, επομένως αυτό αποκλείει τις μεσαίες σειρές εξόδου ως την ασφαλέστερη επιλογή σειράς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πτήσεις είναι πολύ ασφαλείς και γίνονται όλο κα ασφαλέστερες με το πέρασμα του χρόνου.

Οι πιθανότητες να χάσει κάποιος τη ζωή του σε ένα αυτοκίνητο είναι 1 στις 112. Ως πεζός, 1 στις 700 και σε μοτοσικλέτα 1 στις 900. Στο αεροπλάνο, από την άλλη, οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς είναι 1 στις 8.000.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024