Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας επισημαίνει πως δεν έχει υπάρξει καμιά αναφορά στη Βόρεια Κορέα για το εάν ο ηγέτης της, εκτός από το συλλυπητήριο μήνυμά του στον Ασαντ, εκφράστηκε αναλόγως και στην Τουρκία.

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτογραφία, επάνω, από το KCNA/via Reuters) εξέφρασε τα συλλυπητήριά του με μήνυμά του στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τη Δευτέρα, μετέδωσαν βορειοκορεατικά ΜΜΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού εθνικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap.

Το Γιονάπ επισημαίνει πως δεν έχει υπάρξει καμιά αναφορά στην Πιονγιάνγκ για το εάν ο κ. Κιμ εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σόου Ερντογάν και στον σεισμό - Live τηλεφώνημα στην οικογένεια νεκρού βουλευτή

Σοκάρουν τα στοιχεία

Στο μεταξύ, σοκάρουν οι αριθμοί αναφορικά με τους νεκρούς και τους τραυματίες των φονικών σεισμικών δονήσεων που χτύπησαν την Τουρκία και τη Συρία.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρουσίασε τον μέχρι στιγμής απολογισμό που αποτυπώνει τη δραματική κατάσταση στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία, επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 3.500 είναι οι νεκροί στην Τουρκία, με τους τραυματίες να ξεπερνούν τους 25.000.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια, ενώ για την στέγαση των εκατομμυρίων αστέγων, έχουν διατεθεί προσωρινά 50.000 κλίνες ξενοδοχείων.

Τραγική η κατάσταση και στη Συρία

Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν περισσότεροι από 100.000 διασώστες που έχουν φτάσει από ολόκληρο τον κόσμο.

Αν και η μεγάλη προσοχή έχει πέσει στην Τουρκία, εξίσου σοβαρή είναι η καταστροφή στη Συρία, καθώς εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 1.700 είναι οι νεκροί ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr