Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ έσωσε ακόμα ένα αγόρι από τα χαλάσματα
Πάνω από 7.800 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία
Μάχη με το χρόνο, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τους μετασεισμούς, δίνουν τα συνεργεία διάσωσης στην Τουρκία, προκειμένου να βγάλουν ζωντανούς όσο πιο πολλούς μπορούν από τα ερείπια που άφησε πίσω του ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ.
Η αγωνία για τους χιλιάδες ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι και παγιδευμένοι στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, μεγαλώνει.
Στην πρώτη γραμμή των ερευνών βρίσκεται φυσικά και η ελληνική αποστολή.
Παράλληλα, η ελληνική αποστολή διάσωσης ετοιμάζεται να ενισχυθεί, προκειμένου να ενταθούν οι προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες.
Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται να φύγουν για την Τουρκία δυνάμεις από τη 2η ΕΜΑΚ (Θεσσαλονίκης), 15 Πυροσβέστες, 3 άτομα από το ΕΚΑΒ και ένας διασώστης σκύλος. Επίσης θα στην περιοχή θα φτάσουν 2 οχήματα με εξοπλισμό για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Στα συντρίμμια για περίπου 50 ώρες ένας 15χρονος
Στις πληγείσες περιοχές επιχειρούν 21 μέλη της ΕΜΑΚ, με δύο γιατρούς και τρεις διασώστες,
Η ελληνική αποστολή ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ, που επιχειρούσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 7ης Φεβρουαρίου 2023, στην Επαρχία Χατάι, βοήθησε ώστε να συντελεστεί ένα ακόμη θαύμα.
Μετά από 50 ώρες ανασύρθηκε ζωντανός ένας 15χρονος.
Ωστόσο ένα ακόμη έφηβο κορίτσι 17 χρονών δεν τα κατάφερε. Οι Έλληνες διασώστες το ανέσυραν νεκρό, όπως επίσης νεκρός ήταν και ένας 40χρονος άνδρας.
Χθες Τρίτη η ελληνική αποστολή είχε διασώσει έναν άνδρα 50 ετών, ένα ανήλικο κορίτσι 9 ετών και ένα ανήλικο κορίτσι 7 ετών.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής η αποστολή της ΕΜΑΚ έχει απεγκλωβίσει ζωντανούς έναν άνδρα 50 ετών, μια γυναίκα, ένα αγόρι 15 ετών και δύο κορίτσια 9 και 7 ετών. Συνολικά, 4 ανθρώπους ζωντανούς και 3 νεκρούς.
Σχεδόν 8.000 νεκροί σε Συρία και Τουρκία
Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τον φονικό σεισμό καθώς πλέον μόνο στην Τουρκία οι νεκροί κοντεύουν τους 6.000 ενώ συνολικά μαζί με τη Συρία προσεγγίζουν τους 8.000.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι οι νεκροί ανέρχονται σε 5.894 και οι τραυματίες είναι 34.810.
Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε 1.932, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, 812 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.449 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά). Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, 1.120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.500 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.
Συνολικά οι νεκροί έχουν φτάσει τους 7.826 Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν επιζώντες.
- Κιούμπαν: «Ο Αντετοκούνμπο ήταν το μεγαλύτερο λάθος μου…»
- Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου 2026: «Κοιμηθείτε Καλά, Ζήστε Καλύτερα»
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος μετά από επίθεση με μαχαίρι
- Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ο ρόλος του Βερολίνου – Τα έμμεσα «καρφιά» σε Αθήνα και Λευκωσία
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαψεύδει στο in η πλευρά Βάρρα ότι έκανε τη διαρροή – Πολιτική κόντρα για το εάν γνώριζε ο Βορίδης
- «Πανδοχείον η Φιλόξενη Ερημία»: Η νέα παράσταση των bizoux de kant στο Hood art space
- Λιτόχωρο: Στην εντατική τουρίστρια μετά από επίθεση αγέλης σκύλων
- Ο Μάικ ΜακΚρίντι των Pearl Jam παρουσιάζει το graphic novel «Farewell to Seasons» μετά από 20 χρόνια δουλειάς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442