Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Στο προεδρικό μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μακρόν - Σολτς - Ζελένσκι

Γαλλία: Στο προεδρικό μέγαρο θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Μακρόν – Σολτς – Ζελένσκι

Μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας κάνουν λόγο για ενόχληση της ουκρανικής πλευράς, από το γεγονός ότι διέρρευσε πρόωρα στον Τύπο το πρόγραμμα Ζελένσκι στο Παρίσι, κάτι που δεν συνέβη κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Εν αναμονή του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τελεί το Παρίσι, χωρίς προς το παρόν να έχει αποσαφηνιστεί, προφανώς για λόγους ασφαλείας, ούτε η ακριβής ώρα άφιξης, ούτε το μέσο μεταφοράς του από το Λονδίνο στην Γαλλία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, φθάνοντας με ένα C-17 Globemaster της Royal Air Force, που απογειώθηκε από την Πολωνία, το Λονδίνο, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στο Παρίσι.

Το βέβαιο είναι ότι στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων θα βρίσκεται, εκτός από τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, και ότι οι τρεις ηγέτες θα έχουν δείπνο εργασίας.

Θα μιλήσει στο Ευρωκοινοβούλιο ο Ζελένσκι την Πέμπτη;

Να σημειωθεί ότι οι Εμανουέλ Μακρόν και Όλαφ Σολτς θα βρίσκονται αύριο, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, για να λάβουν μέρος στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Όσο για τον Ουκρανό πρόεδρο, αν και δεν έχει ακόμη επισήμως επιβεβαιωθεί, θα βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες, όπου κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει το λόγο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άγνωστο παραμένει αν θα επισκεφθεί και την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο, πάντως, για ενόχληση της ουκρανικής πλευράς από το γεγονός ότι διέρρευσε πρόωρα στον Τύπο το πρόγραμμα του Ουκρανού προέδρου στο Παρίσι, κάτι που δεν συνέβη κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024