Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Βγαίνει μπροστά ο αρχηγός

ΠΑΣΟΚ: Βγαίνει μπροστά ο αρχηγός

Οι δημόσιες εμφανίσεις του Νίκου Ανδρουλάκη θα αποτελούν κορμό της παρουσίας του κόμματος το επόμενο διάστημα

Οι πράσινες προεκλογικές μηχανές ζεσταίνονται ήδη από την ανακοίνωση της λίστας των υποψήφιων βουλευτών και τη χάραξη της μετεκλογικής στρατηγικής από τον Νίκο Ανδρουλάκη – αυτό που έλειπε ήταν να αρχίσουν να τσουλάνε. Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ετοιμάζουν τις δικές τους περιοδείες, ξεκινώντας κι εκείνοι την άτυπη προεκλογική καμπάνια που έχει ήδη αρχίσει από πλευράς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Το τάιμινγκ, βέβαια, δεν είναι πάντα υπέρ τους: τα χιόνια στην Κρήτη, για παράδειγμα, έβαλαν «στοπ» στην επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Λασίθι, ενώ παράλληλα με τις προεκλογικές του υποχρεώσεις ο Ανδρουλάκης παρακολουθεί και το ιατρικό ζήτημα που παραμένει από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Παρ’ όλ’ αυτά οι παρεμβάσεις και οι δημόσιες εμφανίσεις του Ανδρουλάκη θα αποτελούν κορμό της παρουσίας του κόμματος το επόμενο διάστημα: η αρχή έγινε την Κυριακή το πρωί, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σε μια συμβολική κίνηση, να μαγειρεύει στον Κεραμεικό ζεστό φαγητό για τους απόρους ενόψει της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», αλλά και με την επιλογή να απαντήσει ο ίδιος, από τα προσωπικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου» και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Στην πρώτη περίπτωση ο Ανδρουλάκης ήθελε να δείξει το πρόσωπο της αλληλεγγύης που έχει το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη δεύτερη, μετά τις προσωπικές επιθέσεις που απευθύνθηκαν εναντίον του από τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρουλάκης θέλησε να βάλει πολιτικό «στοπ» στις αναφορές του Τσίπρα για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Το ερχόμενο Σάββατο, εκτός απροόπτου, ο Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί την Κόρινθο, ενώ στις 13 Φεβρουαρίου, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του σε περιοχές της Αττικής, θα πάει στο Μενίδι. Η Αττική, στο σύνολό της, εξακολουθεί να είναι ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ, που θέλει να ανεβάσει τα ποσοστά του στην ευρύτερη περιοχή ώστε να εξασφαλίσει και μεγαλύτερη επιτυχία στη συνολική του εκλογική παρουσία την Κυριακή της απλής αναλογικής.

Παρότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αναβάθμιση της πασοκικής παρουσίας στις περιφέρειες της Αθήνας και των προαστίων της, ακόμα η εικόνα που αποτυπώνεται (και σε δημοσκοπική μορφή) απέχει σημαντικά από τη δυναμική που έχει το κόμμα στην περιφέρεια.

Εκδήλωση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε περίπου δύο εβδομάδες, στις 20 του μήνα, η Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζει και μια μεγάλη εκδήλωση για το Ταμείο Ανάκαμψης και τη σωστή αξιοποίηση των πόρων του από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε αυτήν τη σωστή αξιοποίηση βασίζεται και ένα μεγάλο μέρος του κεντροαριστερού προγράμματος, που συνοψίζεται πλέον στις δέκα προτεραιότητες που έθεσε, σε προεκλογικό επίπεδο πια, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Και αυτές οι δέκα προτεραιότητες κρύβουν το δικό τους ενδιαφέρον, γιατί εκεί κρύβονται οι προϋποθέσεις με βάση τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει μετεκλογικά την όποια συμμετοχή του σε κυβερνητικό σχήμα – εφόσον, όπως επανειλημμένα τονίζουν τα κεντροαριστερά στελέχη σε όλους τους τόνους, το ποσοστό που θα πάρει το κόμμα στην κάλπη θα είναι αρκετά ισχυρό και δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να του προσδίδει χαρακτήρα συμπληρώματος.

Στις προϋποθέσεις αυτές, που θα αποτυπωθούν με σαφήνεια πριν από την εκλογική Κυριακή, το ΠΑΣΟΚ φιλοδοξεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός «βουβού» θεωρητικά προοδευτικού ακροατηρίου, που δεν εκπροσωπείται και δεν ταυτίζεται με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξ ου και από τη Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζουν, εκτός από την κυβέρνηση, να ρίχνουν τα βέλη τους στην αξιωματική αντιπολίτευση – «ο «πολακισμός» δεν έχει καμία σχέση με τη Δημοκρατική Παράταξη, το ήθος και ό,τι πρεσβεύει όλα τα χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά (Σκάι) ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024