Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζεφ Μπέζος: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του

Τζεφ Μπέζος: Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του

Γιατί ο ιδρυτής της Αmazon μιλάει πάντα τελευταίος – Ποιο θεωρεί το πιο έξυπνο πράγμα που έκανε ποτέ

Αν ποτέ συναντήσετε τον Τζεφ Μπέζος, μην περιμένετε να μιλήσει πρώτος ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που έμαθε από τον δισεκατομμυριούχο σύντροφό της Τζεφ Μπέζος η Λόρεν Σάντεζ -ιδρύτρια της εταιρείας εναέριων κινηματογραφήσεων Black Ops Aviation- είναι να αφήνει τους υπαλλήλους της να μιλούν πριν από εκείνη. Αυτό έκανε και ο ίδιος πριν παραδώσει τα ηνία της Amazon το 2021.

«Το να ζεις με τον Τζεφ είναι σαν να κάνεις ένα master class κάθε μέρα. Αυτό για το οποίο μου έμαθε πραγματικά πολλά είναι η διαχείριση», είπε πρόσφατα στη Wall Street Journal η Σάντσεζ, πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων που έκανε guest εμφανίσεις στο «The View» του ABC.

«Κάνω πολλές συναντήσεις »

Υπάρχει ένας λόγος που ο Μπέζος πιστεύει ότι οι μάνατζερ πρέπει να μιλούν πάντα τελευταίοι σε επαγγελματικές συναντήσεις.

«Κάνω πολλές συναντήσεις και μιλούσα πρώτη σε μια συνάντηση και [ο Μπέζος] μου είπε: «όχι, όχι, όχι. Εσύ είσαι το αφεντικό. Μιλάς τελευταία. Άφησε όλους τους άλλους να μιλήσουν, για να μην επηρεαστούν από τη γνώμη σου», είπε η Σάντσεζ.

Σε μια ομιλία του το 2018, ο Μπέζος είχε αναφέρει ότι η αλλαγή του τρόπου με το οποίο προσέγγιζε τις συναντήσεις της εταιρείας του ήταν «ίσως το πιο έξυπνο πράγμα που κάναμε ποτέ» στην Amazon.

Η μέθοδος

Πρώτα-πρώτα, ο Μπέζος κατάργησε τις παρουσιάσεις του PowerPoint. Αντίθετα, ξεκινούσε κάθε συνάντηση με περίπου 30 λεπτά σιωπής, ώστε οι παρευρισκόμενοι να μπορούν να διαβάσουν ένα λεπτομερές σημείωμα με τα θέματα συζήτησης. Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι θα κατέθεταν τις δικές τους σκέψεις σχετικά με τα θέματα πριν από τον Μπέζος ώστε να αποφύγει την παγίδα του να συμφωνήσουν οι υφιστάμενοί του με τη δική του άποψη προκειμένου να κερδίσουν την εύνοιά του.

Ο χρόνος της σιωπηρής ανάγνωσης δημιουργούσε «το πλαίσιο για μια καλή συζήτηση», είπε ο ίδιος ο Μπέζος.

Είναι επίσης ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι παρευρισκόμενοι θα διαβάσουν πραγματικά το σημείωμα, πρόσθεσε. Η απλή αποστολή του μέσω email δεν αρκεί: «Τα στελέχη θα κάνουν πως έχουν διαβάσει το σημείωμα στη σύσκεψη, γιατί είμαστε απασχολημένοι. Γι’ αυτό πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να διαβαστεί το σημείωμα να διάβασε», είπε.

«Ένα άλλο πράγμα που μου δίδαξε είναι: Εάν πρόκειται να έχετε μια συνάντηση, βάλτε τον συντονιστή της συνάντηση να γράψει ένα έγγραφο σχετικά με το τι πρόκειται να συζητήσετε και γιατί. Και δεν μπορεί να είναι περισσότερες από έξι σελίδες», είπε η επίσημη αγαπημένη του Μπέζος και πρόσθεσε: «Κρατήστε τις συναντήσεις λιγότερο από μία ώρα, αν μπορείτε».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024