Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έλενα Ράπτη: Η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης διδάσκει τον «κανόνα του εσωρούχου»

Έλενα Ράπτη: Η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης διδάσκει τον «κανόνα του εσωρούχου»

Η Έλενα Ράπτη μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» και στην Ελεονώρα Μελέτη για τις κακοποιήσεις των παιδιών, τον «κανόνα του εσωρούχου» και τα σημάδια που πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις.

Η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και εθνική συντονίστρια για θέματα κακοποίησης παιδιών, Έλενα Ράπτη,  μίλησε για τα καθήκοντά της.

«Σήμερα ένα στα πέντε παιδιά της Ευρώπης, πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα το ποσοστό ανέρχεται στο 16%. Η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης διδάσκει τον «κανόνα του εσώρουχου». Η μυστικότητα είναι ένα όπλο των δραστών για να κρατήσουν την σιωπή των παιδιών. Εμείς εξηγούμε σε ένα παιδί πότε ένα μυστικό είναι καλό, και πότε κακό», είπε αρχικά η Έλενα Ράπτη.

Τα σημάδια που πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις

Για τα όρια στην παιδική αξιοπρέπεια και για την πρόσφατη περίπτωση βιασμού του 4χρονου από τον πατέρα και την γιαγιά επεσήμανε πως, «η πρόσφατη περίπτωση κακοποίησης του 4χρονου από τον μπαμπά και τη γιαγιά είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Η αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού είναι χαρακτηριστική. Έχουν άρνηση να βρεθούν στο ίδιο περιβάλλον με τον δράστη. Πρέπει να προσέξουμε και τα δώρα στα παιδιά. Υπήρξαν ζωγραφιές που κίνησαν την περιέργεια της δασκάλας και ρώτησε τι απεικονίζεται».

«Στο τμήμα ανήλικων υπάρχουν ειδικοί παιδοψυχολόγοι που γνωρίζουν πως να κάνουν το παιδί να αποκαλύψει αυτό που έχει συμβεί. Τελευταία και τα παιδιά βρίσκουν τη δύναμη να μιλήσουν και οι γονείς είναι πιο υποψιασμένοι. Δεν φανταζόμουν τις διαστάσεις του φαινομένου, σιγά σιγά διαπίστωσα πως είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί», τόνισε η κ. Ράπτη.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024