Από τις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες στις περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία Μπάρμπαρα.

Η κακοκαιρία Μπάρμπαρα έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, αλλά και στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Για το λόγο αυτό, και με το φόβο νέου κύματος χιονοπτώσεων, ανακοινώθηκε πως και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, οι δημόσιες υπηρεσίες στις περιοχές όπου παραμένουν τα καιρικά φαινόμενα θα λειτουργήσουν με ειδικό ωράριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στην Αττική

Συγκεκριμένα, για την Περιφέρεια Αττικής και για τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν θα ισχύει το μέτρο της έκτακτης τηλεργασίας που εφαρμόστηκε σήμερα, Δευτέρα και οι υπάλληλοι θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, η ώρα προσέλευσης καθορίζεται στις 10 π.μ., ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας.

Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται εκ νέου ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί στο διάστημα προγενέστερο της έκτακτης έναρξης λειτουργίας της υπηρεσίας δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Ποιοι θα εργαστούν κανονικά

Τέλος, επαναλαμβάνεται ότι τα ως άνω δεν τυγχάνουν εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Για τους υπαλλήλους αυτούς, αρμόδιοι να παρέχουν οδηγίες είναι οι επικεφαλής των υπηρεσιών αιχμής, στην οποία ανήκουν οργανικά, ιδίως αρμόδιος επικεφαλής των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, νοσηλευτικών ιδρυμάτων κλπ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr