Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, επικρίνει όσους ειδικούς αναφέρθηκαν στον ανύπαρκτο σεισμό, χωρίς έλεγχο στοιχείων και χωρίς επαλήθευση.

«Fake news» χαρακτηρίζει τοv σεισμό στη Ρόδο, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι τον εμφάνισε το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μπερδεύοντας τα σεισμικά κύματα από την Τουρκία.

Ο ίδιος καθησυχάζει τους πολίτες και παράλληλα, επικρίνει όσους αναφέρθηκαν στον ανύπαρκτο σεισμό, χωρίς έλεγχο στοιχείων και χωρίς επαλήθευση, φωτογραφίζοντας τον Ευθύμιο Λέκκα. «Αν βασίζεται εκεί η αντισεισμική προστασία της χώρας, τότε κάτι δεν πάει καλά» σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο σεισμός κράτησε 1,5 λεπτό - Δεν τολμάω να πάω σπίτι μου» - Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα από την Τουρκία

Αιχμές Παπαδόπουλου

Πιο αναλύτικά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρει: «Fake news o σεισμός της Ρόδου!
Τον εμφάνισε το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στον Αρχάγγελο Ρόδου με μέγεθος 3,8 «μπερδεύοντας» σεισμικά κύματα από την Τουρκία. Μικρό το κακό.

Το χειρότερο είναι ότι το πρωί στην τηλεόραση της #ΕΡΤ «επίσημα χείλη» ανέφεραν ότι ο (ανυπαρκτος) σεισμός δε μας ανησυχεί και ότι δεν έχει σχέση με την Τουρκία. Χωρίς έλεγχο στοιχείων, χωρίς επαλήθευση.

Αν βασίζεται εκεί η αντισεισμική προστασία της χώρας τότε κάτι δεν πάει καλά…».

Δείτε την ανάρτηση:

Φωτογραφίζει τον Λέκκα

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ουσιαστικά βάλλει κατά του Ευθύμη Λέκκα, ο οποίος μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι ναι μεν είναι «σεισμός σε κομβικό σημείο, όμως ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δε νομίζω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ απέφυγε να απαντήσει αν ήταν ο κύριος σεισμός λέγοντας ότι πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του φαινομένου και να αποφανθούν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr