Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Προμήθεια drone με χρήματα από... αφίσες Star Wars

Ουκρανία: Προμήθεια drone με χρήματα από… αφίσες Star Wars

Ο ηθοποιός Mark Hamill θα υπογράψει υπογεγραμμένες αφίσες προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για τον στρατό του Ζελένσκι.

Αγαπάτε το Star Wars; Μισείτε τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Τότε υπάρχουν καλά νέα, καθώς ο Luke Skywalker πρόκειται να ξεκινήσει να πουλάει υπογεγραμμένες αφίσες για να συγκεντρώσει χρήματα για τη συντήρηση του εφοδιασμού του ουκρανικού στρατού με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Αποφασίσαμε να υπογράψουμε αφίσες Star Wars, σε περιορισμένο αριθμό», δήλωσε ο Mark Hamill, ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Skywalker στις εμβληματικές ταινίες, σε αποκλειστική συνέντευξη στο Politico.

«Για τους πραγματικούς σκληροπυρηνικούς συλλέκτες -ιδιαίτερα εκείνους που έχουν διαθέσιμο εισόδημα- μπορείς να πάρεις πολύ περισσότερα χρήματα… από όσα φαντάζεσαι».

Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα βγουν προς πώληση οι αφίσες δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά η ιδέα «να συμμετάσχουν εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι σε διαγωνισμό ή δημοπρασία, είναι έξυπνη», δήλωσε ο Hamill.

Οι πωλήσεις αφισών αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και έρχεται πριν από την επέτειο ενός έτους από τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022, με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov να λέει ότι η Ρωσία σχεδιάζει μια μεγάλη επίθεση.

Η επιστροφή των Τζεντάι

Αυτή είναι πραγματικά η επιστροφή των Τζεντάι, σύμφωνα με το Politico, καθώς Ο Hamill αποκάλυψε ότι δεν έχει πουλήσει αυτόγραφα από το 2017, όταν κυκλοφόρησε το “Star Wars: The Last Jedi”.

«Απλώς δεν είναι κάτι που κάνω», είπε, προσθέτοντας ότι είναι ευτυχής που προχωρά σε αυτό το εγχείρημα προκειμένου να στηρίξει την Ουκρανία, της οποίας ο συνεχιζόμενος αγώνας κατά της Ρωσίας είναι «κάτι το εμπνευσμένο».

Ο Hamill είπε ότι κάτι που έμαθε από τον κόσμο (ή τους κόσμους) του Star Wars είναι να κάνει το «σωστό πράγμα για το καλό όλων, αντί να είναι μόνο για το προσωπικό συμφέρον», προσθέτοντας ότι η σύγκριση των δύο κόσμων δεν πρέπει να υποτιμά «την πραγματική φρίκη των όσων αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί».

«Το ένα είναι πραγματικά ένα παραμύθι για παιδιά, αρχικά αυτό ήταν το Star Wars. Και η πραγματικότητα, η σκληρή πραγματικότητα των όσων συμβαίνουν στην Ουκρανία, είναι οδυνηρή».

Πώς θα διατεθούν τα χρήματα

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των αφισών θα διατεθούν στην ουκρανική πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων United24. Ο Hamill έγινε πρεσβευτής για το έργο «Army of Drones» της πλατφόρμας τον Σεπτέμβριο, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι  του ζήτησε προσωπικά να συμμετάσχει στον αγώνα ενάντια στην «αυτοκρατορία του κακού», όπως χαρακτήρισε τη Ρωσία – μια αναφορά στη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία, τη βάναυση δικτατορία με επικεφαλής τον κακό Πάλπατιν στο έπος του Star Wars.

Ο ηθοποιός λέει ότι είναι «ενθουσιασμένος» που το έργο συγκέντρωσης κεφαλαίων έχει εξελιχθεί σε αυτό το «μαζικό, παγκόσμιο γεγονός», λέγοντας ότι «ό,τι μπορώ να κάνω, όσο μικρό κι αν είναι, είναι κάτι που αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Army of Drones» περιλαμβάνει προμήθεια, συντήρηση και ασκήσει droneσ, καθώς αυτά χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της πρώτης γραμμής. «Τα drones είναι τόσο ζωτικής σημασίας σε αυτή τη σύγκρουση. Είναι τα μάτια στον ουρανό. Προστατεύουν τα σύνορα, παρακολουθούν», είπε ο Hamill.

Το έργο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, του υπουργείου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της United24. Το τελευταίο δημιουργήθηκε από τον Ζελένσκι και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλες προσωπικότητες – συμπεριλαμβανομένου του συγκροτήματος Imagine Dragons και της τραγουδίστριας και ηθοποιού Barbra Streisand – έχουν επίσης περιληφθεί πρεσβευτές της πλατφόρμας.

«Το φως θα κερδίσει το σκοτάδι. Πιστεύω σε αυτό, ο λαός μας πιστεύει σε αυτό», είπε ο Ζελένσκι στον Hamill κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης πέρυσι, ευχαριστώντας τον για την υποστήριξη προς τον ουκρανικό λαό.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024